Laminaat

Zoek jij een laminaat vloer? Dit zijn de trends in 2020

Laminaat is tot op heden de meest gekozen type vloer, met volop keuze in kleur, textuur en formaten. Dat laminaat het meeste gekozen wordt is dan ook niet zo gek. Deze soort vloer heeft vele pluspunten, zoals scherp in prijs, duurzaam en makkelijk schoon te houden. Ben jij op zoek naar een laminaat vloer? Wij vertellen je de trends in 2020 op het gebied van laminaat vloeren!

Laminaat trends

Laminaat met white wash

White wash laminaat heeft een lichte kleur. Hierdoor maakt deze vloer jouw ruimte optisch groter. Door de gebleekte uitstraling blijft het houtnerf zichtbaar, zo heeft deze laminaat vloer de look van een houten vloer. Doordat dit laminaat een lichte en neutrale kleur heeft past het bij elk interieur. 

Visgraat laminaat

Iedereen is in 2019 verliefd geworden op de visgraat vloer. Dit is dan ook een van de redenen dat visgraat laminaat steeds populairder wordt. De kwaliteit van laminaat is namelijk erg goed en bijna niet van een echte visgraat vloer te onderscheiden. Dat de prijs van een visgraat laminaat vloer een stuk lager ligt dan die van een echt visgraat vloer is natuurlijk mooi meegenomen.

Laminaat

Brede planken

Ook deze trend zagen we in 2019 al ontstaan en blijft in 2020 populair, een vloer met brede planken. Zowel in houten vloeren als bij PVC en laminaat vloeren zien we dat de planken steeds breder worden ten opzichte van enkele jaren geleden. Naast de breedte van een laminaat vloer is het ook mogelijk om voor langere planken te kiezen. 

Laminaat met textuur

Laminaat is tegenwoordig bijna niet meer van een houten vloer te onderscheiden, met de vele dessins die aangeboden worden samen met de eventuele toegevoegde structuur evenaart een laminaat vloer een houten vloer steeds meer. De noesten, scheuren en de duidelijke V-groef kunnen het laminaat de stoere uitstraling geven die jij graag zou willen zien. 

Onze tips voor het kopen van laminaat

Wanneer jij op zoek bent naar een nieuwe laminaatvloer om je nieuwe woning mee in te richten hebben wij nog enkele tips voor je. Allereerst is het leggen van een ondervloer een goede tip, vooral wanneer je de vloer legt in een appartement. Door het plaatsen van een ondervloer voorkom je geluidsoverlast. Ben jij op zoek naar een laminaat vloer tegen de scherpste prijs? Bij Bebo Parket heeft iedere afdeling een eigen outlet. Deze speciaalzaak is zeker een bezoekje waard. Hiernaast is het belangrijk dat je kiest voor een laminaat vloer dat goed bij jouw inrichting past. We hebben het zojuist gehad over trends, maar wanneer deze niet bij jou passen hoef jij deze natuurlijk niet te volgen. Gelukkig bestaan er wel verschillende verven en coatings waarmee je laminaat van een ander kleurtje kunt voorzien of kunt opknappen. Mocht je na een tijdje toch uitgekeken zijn op de kleur van de vloer is dit een goede optie!

Laminaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *