Woontrend

Dit zijn de woontrends van 2021

Weg met die strakke interieurs. Ga lekker los met onverwachte kleurcombinaties en combineer retro met nieuw. Kijk even op zolder, misschien staat daar nog dat oranje formica stoeltje, die vergeten antieke radio of dat kitscherige schilderij van Oma. Afstoffen en een plekje geven in je ‘nieuwe’ interieur! Tip: vintage spullen scoor je relatief goedkoop in een kringloopwinkel of op een rommelmarkt. Ook kleurrijk jaren 70 behang maakt een comeback. Leuk om een muurtje mee te behangen als contrast tegenover geverfde muren. Planten mogen ook niet ontbreken in de woontrend van dit moment. Het brengt letterlijk je huis tot leven en is goed voor het binnenklimaat. Durf culturen te combineren, Arabische, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden zien we terug in woonwinkels.

Plastic Fantastic pvc-vloer

Hout of parket is prachtig en geeft veel sfeer, maar het is ook behoorlijk prijzig. De nieuwste vinyl- of pvc-vloeren doen écht niet meer voor onder voor echt hout. Ze zijn verkrijgbaar in stroken of als tegels, in prachtige dessins en met grote voordelen: slijtvast, geluiddempend, isolerend én 100% vochtbestendig. Dat maakt pvc-vloeren ook zeer geschikt voor badkamer, keuken, bijkeuken of waskamer.

Woontrend

Sta op kwaliteit 

Er zijn genoeg leveranciers van pvc-vloeren te vinden. Maar hoe kies je de beste als het gaat om kwaliteit en betrouwbaarheid? Een Floorify vloer komt gegarandeerd van een gerenommeerde fabrikant, gespecialiseerd in hoogwaardige pvc-vloeren met een warme look en feel. Deze niet van echt hout te onderscheiden vloeren onderscheiden zich door de unieke Floorify Rigid Core (een sterke, schokbestendige kern) en een krasvaste toplaag voorzien van anti-vlek technologie. Vooral de Floorify Terrazzo heeft een retro uitstraling die helemaal past bij de woontrend van 2021.  

Uitgelicht!

Lampen zijn een onlosmakelijk onderdeel van het interieur. Je creëert er sfeer mee en kunt er bepaalde plekken mee uitlichten. Behandel het als een volwaardig meubelstuk. Een grote opvallende lamp is een eyecatcher en kan de look van een ruimte helemaal veranderen. Het mooie van een staande lamp is dat je die ook af en toe op een andere plek neer kunt zetten. Op deze manier krijgt de ruimte direct een andere uitstraling. Varieer met verschillende wattages of plaats een dimmer zodat je de sterkte van het licht kunt regelen. Misschien is een gekleurde lamp wel heel leuk. Uiteraard neem je altijd een zuinige spaar- of LED-lamp. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar op den duur ook voor je portemonnee. 

Woontrend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *