zonnepanelen

Waarom nu zonnepanelen aanschaffen juist slim is

Je denkt er niet zo snel aan, maar ook in de herfst en de winter leveren zonnepanelen energie op. Zonnepanelen werken namelijk op zonlicht niet op warmte. Sterker nog, als het te warm is, is de geleiding van het zonlicht minder goed. 

Nog zo’n misverstand is dat zonnepanelen in de winter van het dak af zouden moeten. Juist in de winter, als je toch al zoveel energie nodig hebt om binnen lekker warm te zitten, is het fijn dat je zonnepanelen dan kunnen bijdragen aan de kosten. 

Lekker warm de winter door

Omdat zonnepanelen dus op (zon)licht werken, geven ze je het hele jaar door energie. Vooral op koude zonnige dagen. Maar ook als het een beetje of wat meer bewolkt is. Daardoor is het voor het plaatsen van zonnepanelen altijd het goede moment. 

Een zonnepaneel is een fotovoltaïsch paneel (afgekort PV-paneel) en heeft fotovoltaïsche cellen die een deel van de fotonen uit het zonlicht omzetten in elektriciteit. Een dure zin om te vertellen dat de cellen in een zonnepaneel het vermogen hebben om zonlicht om te zetten in elektriciteit. En omdat het een manier is die niet belastend is en waarover we voor een lange tijd kunnen beschikken zonder dat het milieu aangetast wordt, valt het onder de categorie Duurzame energie. Dat is dus nu goed voor jouw portemonnee, maar ook goed voor later. 

Zorgeloos genieten

Ga je voor zonnepanelen, zorg dan dat je eerst een adviesgesprek krijgt. Dat kan natuurlijk ook telefonisch. Zo weet je zeker dat je daarna ook de juiste offerte krijgt. Een goed bedrijf zal die offerte daarna met je bespreken. Gewoon gratis en uiteraard geheel vrijblijvend. En ze geven je bedenktijd. Dat is belangrijk omdat het om een serieuze investering gaat. Ben je akkoord, dan zal er een schouw volgen. Dit betekent dat ze bij je thuis komen om een persoonlijk installatieplan te maken. En jij? Je hoeft alleen toe te kijken. Tijdens de installatie moet je wel thuis zijn, maar dat is dan ook alles. 

Zorg ook dat je alleen voor de beste A-merk kwaliteit gaat, zoals de zonnepanelen van Pure-energie. Dan ben er ook direct van verzekerd dat zij de zonnepanelen plaatsen binnen één dag. Kijk, dat is zorgeloos genieten. 

Geld terug

En wist je dat je als je ook gaat solderen (de energie die te niet gebruikt terugleveren) je zelfs de btw terug kunt krijgen op de aanschaf van de panelen en de montage? Dat levert bij een gemiddelde zonnepanelen-installatie met 10 zonnepanelen al gauw zo’n € 700,- tot € 900,- op. Door dit solderen wordt je gezien als ‘ondernemer’ omdat jij energie levert. Je bent dus in principe een klein energiebedrijfje. En als energieleverancier krijg je de btw op de aanschaf en de montage van de zonnepanelen weer terug. Mooi meegenomen.

Net als bij alles zitten er aan zo’n regeling wel mitsen en maren en uitzonderingen. Maar ingewikkeld is het niet, omdat Pure-energie het advies en de administratie voor de btw-teruggave en de ontheffing gewoon voor je regelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *