Multiplex platen

De verschillende soorten multiplex

Multiplex is een plaatsoort die erg populair is. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het gemak waarmee dit plaatmateriaal te bewerken is en de vele toepassingen waarvoor de platen geschikt zijn. Wanneer je multiplex wilt gaan gebruiken voor je project, dan kom je verschillende soorten multiplex tegen. Hier lees je welke soorten dat zijn en in welke situatie je voor welk soort multiplex kiest.

Hardhout

Multiplex van hardhout kun je gebruiken voor beschutte buitentoepassingen. Standaard hardhouten multiplex is minder geschikt voor zichtwerk. Echter is hardhout multiplex ook verkrijgbaar als gegronde variant. Gegrond hardhouten multiplex is vanwege de mooie afwerking vanzelfsprekend wel perfect voor toepassingen waarbij de platen in het zicht komen. Zowel voor de gevel, de wand als het plafond is hardhouten multiplex geschikt.

Okoume

Okoume multiplex leent zich goed voor toepassing in vochtige ruimtes en buiten. Deze platen zijn namelijk WBP verlijmd, waardoor ze watervast zijn. Multiplex dat vervaardigd is van okoume wordt zowel gebruikt voor het bekleden van gevels, wanden als plafonds.

Populieren

Waar populieren multiplex geschikt voor is, is het maken van meubels en de binnenafbouw. Wil je multiplex gaan gebruiken in een vochtige ruimte? Dan is onbehandeld populieren multiplex niet de juiste keuze voor jou. Zijn de platen MR verlijmd? Dan kun je ze naast voor binnentoepassingen ook buiten gebruiken. De platen worden veel gebruikt voor het bekleden van plafonds en wanden.

Multiplex bestellen bij Sleiderink

Nu je meer weet over de verschillende soorten multiplex is het slechts een kwestie van bestellen. Bij Sleiderink vind je gegarandeerd de platen die je nodig hebt voor jouw project. Bovendien kun je bij de productspecialisten van Sleiderink advies inwinnen. Bestel multiplex nu via de website van Sleiderink!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *