SB_Nobles_pellet_plus_zwart

Zo verwerk je een pelletkachel in je woonkamer

Of het nu midden in de winter is met kou en regen of hartje zomer, een open haard of kachel zorgt altijd voor wat extra sfeer en gezelligheid. Het is dan ook niet vreemd dat de kachel zeer populair is en wordt gezien als een luxeproduct. Een van de kachels die vaak wordt gekozen is de pelletkachel. De voornaamste reden hiervoor is, dat de overheid subsidie geeft op een palletkachel, maar ook zeker voor de warmte en gezellige sfeer. Toch zijn er nog meer redenen om een pelletkachel te kiezen voor in je huis. In deze blog lees je de voordelen van een pelletkachel en hoe je deze het beste in je huis kan verwerken.

Brandstof is biologisch verantwoord

Tegenwoordig kunnen we niet meer om de duurzaamheidstrend heen en dat zie je dan ook terug in de reden van subsidiëren van een pelletkachel. Allereerst is het goed om te weten wat pellets nou precies zijn. Pellets zijn kleine houten staafjes die worden gemaakt van restafval uit bijvoorbeeld de houthandel. Vrijwel alle producenten van houtpellets zorgen voor biologisch verantwoorde productie waarbij de belasting van de natuur wordt gecompenseerd met het planten van nieuwe bomen. Daarbij hoef je in tegenstelling tot een normale houtkachel niet steeds het hout bij te vullen. In de pelletkachels zit een systeem waarbij je een zak houtpellets erin kunt doen en de kachel zorgt er dan zelf voor dat er iedere keer een beetje in de kachel bijkomt. Zo hoef je de houtpellets dus maar af en toe bij te vullen, ideaal!

Kies een goede plek

Nu we weten wat een pelletkachel of pallethaard precies is en waarom deze beter is dan een andere kachel, kun je gaan nadenken over waar je de kachel wilt gaan plaatsen. Het liefst wil je de warmte kunnen voelen maar daarbij ook graag de gezellige sfeer van de vlammen kunnen ervaren. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het plaatsen van een pelletkachel:

  • Zorg ervoor dat er voldoende afstand is van brandbare materialen zoals meubels en vloerkleden.
  • Bewaar wat afstand tussen de muur.
  • De pelletkachel geeft genoeg warmte af voor een aantal meters afstand. Je kunt je meubels dus op een afstand van 3 meter plaatsen en toch nog genieten van de warmte.
  • Zorg ervoor dat de vloer vlak en stevig is zodat de kachel goed blijft staan.

 

Kortom, een pelletkachel is beter voor het milieu en daarbij ook gemakkelijker in gebruik. Kies bewust voor comfort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *