Tijdloos Keuken Interieur

Ga voor een tijdloos interieur

Als je ook zo gek bent op woonbladen, dan zijn de nieuwste trends van dit jaar je ongetwijfeld opgevallen. De interieurbranche staat vandaag bol van prachtige stijlen en de leukste accessoires om je interieur vorm te geven. Je hoeft daarbij niet altijd mee te hoppen op de stroom van trends als het over je interieur gaat, maar je kunt er wel inspiratie opdoen. 

Bruin is ‘in’

Het is jaren anders geweest maar de kleur bruin in je interieur staat weer glansrijk op de voorgrond. Denk aan alle varianten van licht tot donker hout. Door bruine meubelen juist te combineren met een witte ruimte, creëer je een stijlvol effect. Ook de keuken ontsnapt niet aan deze trend. Al dan niet gecombineerd met gouden accenten, maken de houtstructuren en natuurlijke materialen van je keuken een aangename en gezellige plaats om te vertoeven. 

Als je weet dat we wekelijks zo’n vijftien uur doorbrengen in onze keuken, is het geen overbodige luxe om op tijd je keuken te vernieuwen. Niet alleen zijn de toestellen vandaag beter uitgerust en voorzien ze in een zuiniger verbruik, ook het gebruiksgemak is de laatste decennia enorm gestegen. Een afzuigkap die niet boven je kookvuur hangt maar waarbij de damp van beneden wordt afgevoerd? Of een slimme oven waarbij je vlees niet meer kan aanbranden? Het zijn maar enkele voorbeelden van de technische snufjes vandaag.

Herkenbare stijl

Om je interieur te ‘blenden’ en dus te laten overvloeien van de ene ruimte naar de andere, is het aan te raden om de kleuren terug te laten keren in andere ruimtes. Dit zorgt voor herkenningspunten en laat toe dat alle elementen bij elkaar passen. Dit principe kun je ook toepassen door luxueuze materialen, zoals het natuurstenen werkblad van je keuken, ook te laten terugkomen in een andere ruimte. Verbind de ruimten met deuren in een staallook en je creëert een vloeiende overgang van de ene ruimte naar de andere die evenwicht en rust brengt.

Buiten de standaard

Zet niet de knip op je portemonnee als je keukenruimte niet voldoet aan de standaardmaten. Vaak is er maatwerk nodig als je het aantal vierkante meters in je woning optimaal wilt benutten. Heb je vandaag een standaardkeuken die niet zo functioneel is, dan kun je beter kiezen voor keukens op maat. Durf veranderen en laat je bijstaan door professionals die weten hoe ze de ruimte optimaal kunnen indelen. 

Door maatwerk zal je meer kunnen genieten van de beschikbare ruimte en zal je nieuwe keuken helemaal mee zijn met het gebruiksgemak en de trends van 2022. Misschien denk je wel dat er geen eiland past in de bestaande ruimte of heb je weinig zicht op wat er allemaal mogelijk is vandaag? Wedden dat je verrast zult zijn van de nieuwe mogelijkheden en de moderne look voor jouw interieur?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *