Kantoor

Zo richt je je kantoor coronaproof in

De huidige pandemie maakt dat steeds meer bedrijven aanpassingen aan hun kantoor overwegen. Een kantoortuin, zoals die de laatste jaren op steeds meer plekken geïntroduceerd werd, blijkt nu bijzonder nadelig te zijn. In een kantoortuin is het houden van anderhalve meter afstand erg lastig. Het maakt dat niet alle werkplekken benut kunnen worden, als mensen straks weer naar kantoor mogen komen. Heb jij al nagedacht over deze tijd? Is het noodzakelijk om de indeling van je kantoor aan te passen om hier straks met zoveel mogelijk collega’s te kunnen werken? In dit artikel lees je er meer over.  

Bied medewerkers meubilair aan voor thuis 

Allereerst kun je uitzoeken of medewerkers straks massaal naar kantoor willen komen. Mogelijk bevalt het werken vanuit huis hen dermate goed, dat zij dit straks een aantal dagen per week vol willen blijven houden. Om op ARBO-technisch verantwoorde wijze te werken vanuit huis, is een goed bureau en een bijpassende bureaustoel cruciaal. Het voorkomt nare rug- en nekklachten, die de kans op een langdurige afwezigheid onder personeel zouden kunnen vergroten. Bied je personeel een budget aan, waarmee zij bijvoorbeeld bij Havic kantoormeubelen kunnen bestellen. Je kunt deze meubelen natuurlijk ook zelf aanschaffen en vervolgens te leen aanbieden.  

Kantoor

Creëer vaste looproutes binnen je kantoor 

Binnen je kantoor zelf is het verstandig om te werken met vaste looproutes. Voorheen liep men door elkaar heen in een kantoortuin. Kort overleggen, even naar het toilet of de koffiemachine, enzovoorts. Door met looproutes te werken, voorkom je dat medewerkers tegen elkaar op kunnen lopen. Iets waarbij de kans op een besmetting groot zou zijn. Niet alleen nu, maar ook bij eventuele nieuwe virussen in de toekomst. Looproutes geef je eenvoudig aan, door bijvoorbeeld pijlen aan het plafond te hangen of deze op de vloer aan te brengen. Het ziet er fraaier uit dan stukken tape!  

Plaats schotten tussen werkplekken 

Om de capaciteit van je kantoor zo goed mogelijk te kunnen benutten, kun je kiezen voor schotten tussen werkplekken. Door voor ecologische preventieschermen te kiezen, kies je bovendien niet alleen voor veiligheid maak haal je ook een ware eyecatcher op kantoor! De schotten gaan besmettingen tegen en zorgen er daarbij voor, dat medewerkers zich beter kunnen concentreren. 

Kantoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *