Ongedierte Bestrijden

Zo kun je het beste ongedierte weghalen

We weten allemaal dat sommige dieren een functie hebben. Zo zijn wespen bijvoorbeeld ongediertebestrijders die vervelende insecten te grazen nemen. Toch is het niet fijn als er een nest in jouw tuin is gevestigd. Bovendien steken ze ook en kunnen ze enorm agressief zijn. Zulk ongedierte wil je natuurlijk het liefste verwijderen. Hoe je dat doet kun je hieronder lezen.

Heb ik een wespennest?

Sommige zomers zijn wespen enorm actief. Dan kun je er een hoop in je tuin rond hebben vliegen, maar heb je nog geen last van een wespenplaag. Als je denkt dat er een wespennest in jouw tuin is gevestigd, dan moet je eerst op onderzoek uit gaan. Ben daarmee wel heel voorzichtig. Een wespennest kun je vinden in gaten, spleten, boomstammen en struiken. Vergeet ook niet om onder de dakgoot, in schuurtjes en spouwmuren te kijken. 

Wespennest verwijderen

Als je het wespennest hebt gelokaliseerd, dan is het goed om een expert in te huren. Zij kunnen het wespennest weghalen voor jou. Dat is immers veel veiliger dan wanneer je het zelf gaat doen. Zij komen er namelijk zonder wespensteken vanaf, terwijl jij zelf continue geprikt zal worden. 

Last van muizen

Heb je een muis zien lopen in de tuin? Dan kan het heel goed zijn dat er meerdere ergens zitten. Ze kunnen in de schuur leven, maar ook jouw huis binnendringen. Een muis is een familiedier en leeft dus eigenlijk bijna nooit alleen.

Zo’n klein diertje kan behoorlijk wat schade aanrichten. Zo kunnen ze overal aan gaan knagen, zoals bijvoorbeeld bekabeling, meubels en isolatie. Bovendien is het ook niet lekker fris als je overal muizenkeutels vindt, vooral niet als je kleine kinderen daar over de vloer kruipen. 

Je kunt muizen herkennen door ze natuurlijk te zien lopen. Het is alleen niet altijd vanzelfsprekend dat ze zich laten zien. Meestal worden ze ‘s nachts in het donker pas actief. Je kunt ze dan signaleren door muizenkeutels in huis te vinden. Als je die een paar dagen achter elkaar vindt dan kun je erop rekenen dat ze in jouw huis wonen. Bovendien kan stank overlast ook een signaal zijn van muizen in huis. 

Muizen bestrijden

Het is belangrijk om nooit eten ergens los in de kast te leggen. Zorg dat je alles hebt afgesloten in blikken, zodat een muis er niet naartoe wordt gelokt. Waar eten te vinden is komen ze namelijk op af. Bovendien moet je zorgen dat alle kieren en gaten dicht zijn gemaakt. Tot zover de preventie. 

Als je ze al in huis hebt zien lopen, dan kun je ook het een en ander zelf doen. Je kunt muizenvallen plaatsen met de hoop dat ze daar in trappen. Je kunt ze lokken met een stuk kaas of pindakaas bijvoorbeeld. Zorg er wel voor dat de kinderen er niet bij kunnen komen. 

Blijven ze te lang in je huis en lukt het je maar niet om ze te vangen? Dan kun je beter de bestrijdingsdienst inschakelen. Het is immers hun werk om ongedierte te bestrijden. Muizen vallen zeker onder ongedierte. Het is niet fris om ze in huis te hebben en ze zorgen voor enorm veel rotzooi en overlast. 

Naast muizen kun je helaas ook last hebben van ratten. In dat geval is het aan te raden om meteen hulp van de bestrijdingsdienst in te schakelen. Deze beesten zorgen namelijk niet alleen voor overlast, maar brengen ook heel veel ziektes met zich mee. Dat wil je gewoon niet hebben in huis. Bovendien moet jouw huis een schone en fijne plek zijn om te wonen. Daar kun je geen ongedierte bij gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *