Traprenovatie

3 Redenen om voor een traprenovatie te kiezen

Aan sommige ruimtes in huis wordt weinig aandacht besteed, terwijl je die juist op kunt vrolijken. De trap zie je bijvoorbeeld elke dag, want je maakt er dagelijks gebruik van. Je hebt er vast wel eens over nagedacht om die te renoveren. Nu is het moment om die renovatie ook echt uit te gaan voeren. Wij zetten 4 redenen op een rijtje om voor een traprenovatie te kiezen. Je zult er geen spijt van krijgen.

Meer kleur nodig

Je hebt jouw interieur misschien al een aantal keren veranderd, maar de trap is nog steeds in de oude staat. Eigenlijk zonde, want hij matcht niet bij je huidige inrichting. Als deze dan ook nog eens in de woonkamer uitkomt, dan is het tijd om de trap te gaan renoveren. Een van de redenen kan zijn, dat de trap nogal saai is in het huidige design. De trap heeft dan wat meer kleur nodig. Kies voor de kleuren die ook in de woonkamer zijn gebruikt. Dat kan je door laten lopen naar je trap of de trapleuningen bijvoorbeeld. Heb je veel zwarte accenten in de woonkamer aangebracht en is het interieur heel strak? Ga dan eens op zoek naar vierkante trapleuningen in het zwart. 

Tijd voor iets nieuws

Een trap gaat op den duur slijten als je er niks overheen hebt gemaakt. Veel mensen kiezen dan ook voor tapijt, omdat dat lang meegaat en niet zo snel beschadigt. Als het tapijt al tientallen jaren op de trap ligt is die ook wel aan vervanging toe. Zo’n tapijt gaat op den duur namelijk stinken. Dit merk je vooral als je huisdieren in huis hebt. 

Als je de trap gaat renoveren, kun je dan ook beter afscheid nemen van het tapijt. Bestel liever overzettreden om de trap een frisse nieuwe uitstraling te geven. Het voordeel is dat je deze treden in allerlei kleuren hebt. Hierdoor kun je kiezen voor de kleur die bij jullie interieur matcht. Vaak kun je op die manier de vloer ook als het ware door laten lopen naar de trap. Dat geeft voornamelijk een mooi effect als de trap in de woonkamer uitkomt. 

De veilige optie

Veel mensen hebben een open trap in huis. Dat ziet er natuurlijk geweldig uit en geeft ook echt een andere sfeer aan je woonkamer. Het kan een van de redenen zijn om het huis te kopen bijvoorbeeld. Het zorgt namelijk echt voor een open uitstraling, wat je met een dichte trap niet hebt. 

Hoewel het er fantastisch uit ziet, zo’n open trap is het niet altijd praktisch. Daar denk je ook pas aan als je huisdieren en kinderen hebt. Het is dan een stuk veiliger om een dichte trap te hebben. Gelukkig kan jouw trap altijd dichtgemaakt worden. Daar zijn de stootborden voor. 

Hoewel het jou een veel veiliger gevoel geeft hebben stootborden nog meer functies. Ze zorgen er namelijk voor dat je minder geluidsoverlast hebt. Je zult het dus minder merken wanneer iemand de trap afkomt. Daarnaast verlies je ook minder warmte, omdat de planken de verdiepingen afsluiten. Hierdoor kan de warmte veel moeilijker weg. 

Naast al deze handige functies, zorgen stootborden natuurlijk ook voor een luxe uitstraling. Ideaal als je trap in de woonkamer uitkomt. Dan kun je de stootborden in dezelfde stijl als de overzettreden aanschaffen. Dit zorgt voor een mooi en compleet plaatje, vooral als alles matcht met elkaar.

Door kleine aanpassingen aan jouw trap te doen, geef je een hele andere uitstraling aan jouw woning. Een traprenovatie is echt geslaagd als je voor overzettreden, stootborden en andere trapleuningen kiest. Je voegt zo wat luxe toe aan jouw prachtige interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *