Kleur accenten met sikkens muurverf

Zo kun je een accentmuur creëren

Als je muren jarenlang netjes wit zijn geweest, kan het zomaar zo zijn dat je dit wat saai begint te vinden. In plaats van direct alle muren te schilderen, kun je ervoor kiezen om een accentmuur te creëren. Veel mensen denken direct dat dit alleen met muurverf kan, maar er zijn ontzettend veel opties om een mooie accentmuur te maken. Wees dus een beetje creatief en probeer iets bijzonders ervan te maken. We geven je graag wat inspiratie, zodat jij aan de slag kan met jouw perfecte accentmuur.

Elegant met verf

Als je nog niet helemaal zeker weet hoe je je accentmuur wilt hebben, kun je het beste starten met ‘gewoon’ muurverf. Hiermee kun je het effect nog even aankijken, en als je het niets vindt kun je het altijd overschilderen met de vorige kleur. Uiteraard gaan we daar niet van uit en is het dus tijd om een goede muurverf aan te schaffen. Kijk bijvoorbeeld naar Sikkens muurverf, wat van uitstekende kwaliteit is en dus jarenlang netjes meegaat. Ga voor een pastelkleur of een witte basis met wat kleur er doorheen om een subtiel effect te creëren of kies direct voor een felle kleur die goed bij jouw interieur past. Na het verven kun je de muur nog helemaal stijlen naar jouw persoonlijke voorkeur.

Goed met groen

Ben jij toe aan meer groen in huis, zodat het wat meer leeft? Maak van je accentmuur dan een groene oase, waar je direct energie van krijgt wanneer je ernaar kijkt. Tegenwoordig zie je deze variant steeds vaker voorbijkomen, waarbij er veel groen gemonteerd wordt aan de muur. Denk hierbij aan levende schilderijen van mos en vetplantjes of aan nepplanten welke je tegen de muur bevestigd. Google deze variant eventjes van tevoren, zodat je met wat goede tips aan de slag kunt.

Speciaal behang

Behang komt steeds weer terug in de trendy interieurstijlen en dat is niet voor niets. Je hebt tegenwoordig ontzettend mooie behangprints die jouw woonkamer een extra dimensie kunnen geven. Zo maak je van je saaie muur een bijzonder kunstwerk wat goed bij jouw persoonlijkheid en interieur past. Als je écht creatief wilt zijn kun je kiezen voor fotobehang, waarbij jouw favoriete foto geprint wordt op het behang. Hierna kun je het bevestigen aan de muur, waarna je elke dag naar jouw favoriete foto kijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *