Een natuurlijke afscheiding van planten

Zo geef je je tuin een natuurlijke uitstraling

Hoewel het lijkt alsof achtertuinen steeds strakker en netter moeten, zijn er ook veel mensen die juist een natuurlijke uitstraling willen creëren in de tuin. Als jij een van deze mensen bent, dan is dit artikel voor jou! Een natuurlijke sfeer kan namelijk heel ontspannend werken, waardoor je echt even tot rust kunt komen in de tuin. Uiteindelijk is dat een groot onderdeel van het hebben van een tuin, nietwaar? Het bewerkstelligen van een natuurlijke uitstraling in de tuin kan een uitdaging zijn, maar we geven je graag een paar tips zodat je direct aan de slag kunt. 

Een natuurlijke afscheiding

Natuurlijk is het belangrijk om je tuin wat privé te houden en privacy te creëren door een afscheiding in de tuin. Nu kun je dat middels een hekwerk doen, maar dit is natuurlijk vrij kil. Een tuin schutting van hout geeft het makkelijkst een natuurlijke uitstraling en biedt het meeste privacy. Je kunt hier natuurlijk nog klimop tegenaan laten groeien, mocht je het nog wat groener willen hebben. Je kunt er ook voor kiezen om een afscheiding te maken door meerdere beukenhagen te planten, maar hier heb je wel iets meer geduld voor nodig om deze volledig dicht te laten groeien.

Een natuurlijke berging

Als je graag een berging in de tuin hebt om bijvoorbeeld fietsen of gereedschap te stallen, kun je kiezen uit verschillende varianten. Je kunt kiezen voor een stenen berging, maar ook een berging van tuinhout. Zo behoud je de natuurlijke uitstraling, terwijl je de ruimte wel praktisch kunt benutten. Uiteraard kun je zelf een berging of overkapping bouwen, maar als je voor gemak wilt gaan zijn deze schuurtjes of tuinhuisjes ook kant-en-klaar te bestellen.

Natuurlijke vormgeving

Een strak betegelde tuin is natuurlijk heel mooi, maar heeft geen natuurlijke uitstraling. Als je dit toch mooi vindt en wilt behouden kun je het proberen te combineren. Wissel het af met veel groen en een looppad met organische vormen. Zo maak je de tuin niet alleen natuurlijker, maar ook wat speelser en minder strak. Door middel van wat borders en veel groene planten maak je er écht een tuin van in plaats van een terras. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een vlonder van hout te plaatsen, wat dat natuurlijke effect weer benadrukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *