Hoge beplanting

Op deze unieke manieren krijg je meer privacy in de tuin

Wanneer het lekker weer is en je graag je vrije tijd (of werktijd) in de tuin doorbrengt, zit je er niet op te wachten dat je buren of voorbijgangers meegenieten van jouw momentje. Misschien lig je wel graag in badkleding in de tuin of houd je gewoon niet zo van pottenkijkers, daar is niets mis mee! Je kunt gemakkelijk jouw tuin wat meer privé maken door een paar kleine aanpassingen. Natuurlijk wil je het vooral persoonlijk en uniek houden, dus hebben we wat bijzondere manieren om meer privacy in je tuin te creëren op een rijtje gezet.

Een houten schutting

Een houten schutting is ideaal om meer privacy in de tuin te creëren, en zo direct ook in huis! Doordat mensen niet direct de tuin in kunnen kijken, heb je waarschijnlijk ook meer privacy in de woonkamer of keuken. Een houten schutting op zichzelf is misschien niet zo uniek, maar dit kun je uiteraard uniek maken. Je kunt diverse soorten douglas hout kopen, zoals douglasplanken met schaaldelen, waardoor je schutting juist heel uniek wordt. Een beetje handigheid en creativiteit is hierbij wel vereist maar dan heb je ook wat!

Een speciaal tuinscherm

Tuinschermen kunnen goed werken om een gedeelte van je tuin af te schermen voor pottenkijkers. Denk bijvoorbeeld aan waaierschermen van hout of gaas schermen of een houten trellis. Hier kun je zelf nog wat groen doorheen vlechten, zoals een klimop of een ander soort klimplant. Deze maakt de schutting dan vanzelf dicht, waardoor je genoeg privacy hebt zonder opgesloten te zitten. Het mooie hieraan is dat je ze in allerlei formaten hebt, dus je kunt ze zo hoog maken als je zelf wilt. Daarnaast is het een uitstekende manier om meer groen in de tuin te halen, zonder dat het extra ruimte opeist.

Hoge beplanting

Heb je het gevoel dat de bovenstaande oplossingen nog niet voldoende privacy bieden? Dan is het tijd om naar je beplanting te kijken. Je kunt diverse soorten planten en struiken gebruiken om extra privacy te creëren. Denk bijvoorbeeld aan bamboe in potten, welke bijna als een soort scherm kunnen fungeren. Een ander idee is om meerdere boompjes te planten of een pergola te bouwen en deze vol te hangen met veel hangplanten. Er zijn echt voldoende planten te vinden die jou meer kunnen beschutten, dus wees creatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *