Meer natuurlijk licht in huis

Zo krijg je meer natuurlijk licht in huis

Er is niets minder knus dan een huis dat van zichzelf erg donker is, vooral overdag. Vooral in een donkere woonkamer raak je zomaar in een winterdepressie. Dat wil je natuurlijk niet! Het is dus hoog tijd om jouw favoriete kamers een stuk lichter te maken. Dit doe je natuurlijk het liefst met natuurlijk licht, want dit laat ieder mens gelijk een stuk opgewekter voelen. Wij helpen je een eind op weg.

Zorg dat de boel goed opgeruimd is

Is het je wel eens opgevallen dat veel woningen veel te druk zijn? Als in er liggen en staan allerlei voorwerpen voor plaatsen waar er juist licht naar binnen kan stromen. Ook is het erg gebruikelijk om een grote plant voor een raam te zetten. Zonde eigenlijk. Schuif deze obstakels dus een stukje naar de zijkant, want je wilt dat er zoveel mogelijk licht naar binnen komt. Dit geldt trouwens niet enkel voor de binnenkant. Ook aan de buitenkant kan er een struik of boom in de weg zitten. Pak die snoeischaar er dus maar snel bij! 

Vraag jezelf af of je de juiste gordijnen hebt

De juiste gordijnen

Beschikt jouw woning over grote ramen? Dat is erg fijn, maar dit fantastische lichteffect kan snel weggenomen worden door de verkeerde gordijnen of andere bedekking. Wat de grootte van je ramen ook is, het is belangrijk dat ze goed doorzichtig zijn. Als je ze graag bedekt, doe dit overdag dan slechts gedeeltelijk. Zo profiteer je alsnog van het buitenlicht. Beschikt jouw woning over een luifel? Hang deze dan half zolang het buiten licht is. 

Maak kennis met de kracht van spiegels

Spiegels doen veel meer voor je dan enkel laten zien hoe je eruit ziet voordat je de deur uitstapt. Als je al wat natuurlijk licht in huis hebt, maar smacht naar meer, zet dan eens een spiegel of twee neer. Een spiegel weerkaatst namelijk licht en dat doet enorm veel voor elke kamer in jouw huis! Het is helemaal perfect als je de spiegel tegenover een raam kunt neerzetten, want zo wordt het licht direct gereflecteerd. En bovendien lijkt je ruimte ook nog eens groter door de weerspiegeling. Win-win! 

Vervang een muur en breng direct meer licht naar binnen

Komen er op heel weinig plekken licht bij jou naar binnen, zoals enkel een paar kleine raampjes? Of nog erger: krijg je helemaal geen natuurlijk licht binnen? Dan is het een goed idee om eens na te denken over een vervanging van jouw muur. Voor glas natuurlijk, want dit is dé manier om binnen te genieten van het licht van buiten. Wij raden je daarom na om een glazen schuifwand te overwegen. Zo’n wand zorgt direct voor meer licht en maakt je woning ruimtelijker. Dit is ook nog eens een mooie vervanging van een deur of muur tussen jouw kamer en je tuin. Bij het uitschuiven loop je namelijk zo naar buiten. Een betere optie dan dit vind je dus niet snel! 

Breng een galzen schuifwand aan en ontvang direct meer licht naar binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *