Eettafel met stoelen

In 5 stappen jullie interieur veranderen

Jullie huis is jullie leefomgeving en daarom is het belangrijk dat jullie je op je gemak voelen thuis, maar ook tot rust komen. Er is toch niks fijner dan thuiskomen na een lange dag werken en lekker met een kop koffie of koud biertje op de bank de dag te bespreken. Dan is het wel van belang dat jullie je écht thuis voelen. Zijn jullie dat gevoel een beetje verloren? Dan is het goed om het interieur eens te veranderen. Misschien zijn jullie wel uitgekeken op dat schilderij aan de muur. Of moet er een andere tafel komen, waar ook de kleinkinderen aan kunnen eten. In dit artikel geven we jullie tips om jullie interieur eens aan te pakken. 

Op zoek naar jouw nieuw smaak

Smaak veranderd door de jaren heen, dus het is helemaal niet raar dat jullie na een paar jaar zijn uitgekeken op jullie interieur. Het is belangrijk om te weten wat jullie op dit moment dan wél leuke items, kleuren of materialen vinden. Daarvoor kunnen jullie het beste op het internet surfen of in tijdschriften duiken. Verzamel alles wat jullie mooi vinden. Van schilderijen, tot lampen en van kleuren aan de muur tot kleden op de vloer. Als jullie duidelijk hebben gevonden waar jullie vrolijk van worden in huis, is het tijd voor de tweede stap. 

Weg met de oude interieur items

Nu jullie weten wat jullie leuk vinden in het huis, kan er beter beslist worden wat er niet meer in jullie interieur past. Natuurlijk hoeven jullie niet alles weg te doen. Jullie kunnen items ook een andere plaats in huis geven. Zijn jullie uitgekeken op die lamp in de keuken? Misschien is die wel leuk op jullie werk- of slaapkamer? Voor veel spullen is wel een nieuwe bestemming te vinden. Is het niet bij jullie in huis, dan maak je er wel de buurvrouw of (schoon)dochter blij mee. Door de vele ruimte, kunnen jullie een nieuwe tafel kopen en zij hebben ook weer een nieuw interieuritem! Dat noemen we een win-win situatie. 

Bekijk de trends van nu 

Jullie hebben nu duidelijk wat jullie willen creëren in huis en welke spullen daarvoor weg moeten. Nu is het tijd om er een geheel van te maken. Ga daarom eens op zoek naar de trends van dit jaar. Misschien is er wel een verfkleur helemaal hip. Of zijn er bepaalde meubels die echt populair zijn voor de woonkamer. Door trends te bekijken, krijgen jullie een nog completer beeld van een inrichting. Misschien is jullie smaak wel gericht op een industriële inrichting of past toch een landelijke inrichting meer bij jullie? Door goed rond te zoeken naar woonstijlen komen jullie daar vanzelf achter. 

Tijd voor de meubels

Interieur items

Als het goed is hebben jullie nu helemaal helder wat jullie willen en of dit ook leuk bij elkaar past. Gaan jullie voor een andere kleur op de muur? Bijvoorbeeld donkerblauw, wat veel luxe uitstraalt. Of gaan jullie voor een warme bruine tint, die juist weer zorgt voor rust in huis. Kiezen jullie voor een ronde tafel als échte eyecatcher in huis of willen jullie een grote lange tafel, waar over een aantal jaar alle kleinkinderen aanpassen? En kiezen jullie dan voor smalle stoelen? Of gaan jullie voor brede eetkamerstoelen met armleuningen? Als het goed is kunnen jullie nu op alle vragen hierboven gemakkelijk antwoord geven. En zo hebben jullie een heel nieuw interieur gecreëerd, door misschien niet eens zoveel te veranderen. 

Inrichten maar

Nu jullie alle nieuwe meubels hebben besteld, is het natuurlijk tijd voor de nieuwe inrichting. Maak het niet te druk door items dicht op mekaar te plaatsen, want jullie huis moet jullie rustige omgeving zijn, dus richt deze ook zo in. Het is belangrijk om eerst alle grote meubels een plek te geven. Die accessoires en echte eyecatchers kunnen later altijd nog toegevoegd worden aan jullie nieuwe interieur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *