Woonkamer met frisse uitstraling

Geef de woonkamer een frisse uitstraling: 6 tips

Wil je de woonkamer dit voorjaar eens een opfrisser geven? Dan komen de 6 tips uit dit artikel zeker goed van pas! Vaak is er helemaal geen grote make-over nodig om het interieur een nieuwe look te geven. Een paar simpele aanpassingen of toevoegingen zijn al voldoende. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw woonkamer een frisse uitstraling kunt geven.

Tip 1. Verander de indeling

Wil je geen nieuwe meubels kopen, maar toch een totaal andere look creëren? Geef de woonkamer dan een andere indeling! Schuif met de meubels of maak eerst een mogelijke nieuwe indeling op een (digitale) plattegrond. Als je alleen het bankstel al een kwartslag draait, oogt de zithoek al heel anders. Probeer verschillende opstellingen en posities uit en wees creatief.

Tip 2. Besteed aandacht aan de verlichting 

In de winter draait het vooral om een warme en knusse sfeer. In de lente kun je de woonkamer juist een frisse en lichte uitstraling geven. Dit doe je ook door middel van verlichting. Kies voor energiezuinige LED-lampen met een neutrale lichtkleur in plaats van een hele warme kleurtemperatuur. Wil je in de avond toch kunnen genieten van een gezellige sfeer? Kies dan voor dimbare LED-verlichting. Zo kun je de lichtsterkte eenvoudig aanpassen en het felle licht veranderen in zachte sfeerverlichting.

Tip 3. Creëer extra opbergruimte

Een opgeruimde woonkamer oogt direct al een stuk frisser. Het is daarom handig om extra kasten, opbergboxen of manden aan te schaffen. Zo kun je alle rondslingerende spullen een nieuwe vast plek geven. Zorg ervoor dat deze opbergruimte mooi aansluit bij de stijl en het kleurenpalet van je interieur. 

Tip 4. Ga voor luchtige raamdecoratie

Vervang de donkere gordijnen van een dik materiaal in de lente voor een luchtige variant. Dit brengt letterlijk meer licht in de woonkamer. Denk aan transparante vitrage of inbetween gordijnen. Wil je wat meer privacy? Dan kun je deze luchtige raamdecoratie combineren met verduisterende rolgordijnen, shutters of jaloezieën. 

Tip 5. Verwerk lichte kleuren in de woonkamer

Fris de woonkamer op door een aantal lichte kleuren toe te voegen. Dit kunnen subtiele woonaccessoires zijn, maar ook nieuwe meubels of een lichte kleur verf op de muur. Je kunt zelf bepalen hoeveel tijd en geld je in de opfrisbeurt steekt.

Tip 6. Koop een grote kamerplant

Fleurige bloemen doen het altijd goed in de woonkamer – zeker in het voorjaar. Maar ook met een grote kamerplant kun je de zithoek een frisse uitstraling geven. Bovendien hebben veel planten een luchtzuiverende werking, waardoor het direct bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *