Aanbouw en een Nokverhogende Dakkapel, Zorgen voor meer Woonruimte

Zo creëer je meer woonruimte

Het leven loopt nooit zoals je het vooraf hebt bedacht. Het ene moment koop je een huis, wat genoeg ruimte biedt voor jouw gezin. Het volgende moment is jouw vrouw zwanger van een tweeling en kom je opeens heel wat ruimte tekort. Het huis weer meteen verkopen is natuurlijk best een drastisch besluit. Gelukkig kun je er ook voor kiezen om meer woonruimte te creëren. Hoe je dat onder andere kunt doen, lees je in dit artikel.

Kies voor een uitbouw

Ten eerste zou je kunnen kiezen voor een uitbouw. Als jouw gezin aanzienlijk groter wordt, heb je ook grotere meubels nodig. Door een uitbouw kun je die gelukkig kwijt, zonder ruimte te verliezen. De uitbouw dient namelijk als de extra ruimte in huis. Die ruimte kan je in ieder geval helpen om het in de woonkamer wat aangenamer te maken. Er is ruimte genoeg voor iedereen om zijn of haar ding te doen. 

Plaats een aanbouw

We gaven net een voorbeeld van gezinsuitbreiding, maar er kunnen natuurlijk nog meer redenen zijn om jouw woonruimte uit te breiden. Denk bijvoorbeeld aan een hobby die langzaamaan aan het groeien is tot een bedrijf. Dan is een aanbouw juist weer heel geschikt. Je krijgt namelijk een afzonderlijke ruimte aan het huis, wat als jouw kantoor kan dienen. Als je hobby bakken of koken is, kan er natuurlijk ook een volledige bijkeuken ingericht worden op jouw wensen en behoeften.

Kies voor een dakkapel

We hebben het nu gehad over het uitbreiden van je woning in de lengte en/of breedte. Niet alle huizen hebben de luxe om uit te bouwen. In dat geval kun je nog de hoogte in. Kies hierbij bijvoorbeeld voor een nokverhogende dakkapel. Hierdoor verhoog je het dak aan beide kanten. Dat zorgt ervoor dat je een volledig extra etage op jouw woning krijgt. Om het voorbeeld van de gezinsuitbreiding er nog maar eens bij te halen. Die extra etage kan prima als slaapkamer dienen. 

Heb je niet per se een geheel nieuwe slaapkamer nodig, maar wil je de zolder juist een stukje uitbreiden? Dan kan een dakopbouw ook een optie zijn. Je verhoogt het dak aan een zijde, waardoor er meer hoogte en comfort gecreëerd wordt. Zo kun je bijvoorbeeld een vide maken, om extra spullen op te slaan of om een volledig nieuwe slaapplek te creëren. Raadpleeg de dakopbouw voorbeelden als je er nog niet helemaal uit bent wat je nou precies wil en wat er allemaal mogelijk is.  

Plaats een veranda

Je kunt het wooncomfort naar binnen trekken en daar zoveel mogelijk uitbreiding zoeken. Je kunt er ook voor kiezen om het wooncomfort meer uit te breiden naar buiten. Hoe fijn is het bijvoorbeeld om in de lentemaanden ook al te genieten van jouw prachtige tuin? Een complete veranda kan dan een uitkomst bieden. Deze laat je bijvoorbeeld aan de woning monteren. Dit maakt het mogelijk om vanuit de woonkamer meteen de tuin in te lopen, zonder veel kou te voelen. Zorg gewoon dat je de glazen schuifdeuren zoveel mogelijk dicht houdt en richt de ruimte in naar jouw wensen. Veel mensen gebruiken het echt als een ultieme chillplek met een loungeset en een heater. Andere mensen richtten het in als een sportruimte. Alles is mogelijk en jij bepaalt. 

In het meest ideale geval wil je wellicht voor alle opties kiezen. Helaas zitten er wel restricties aan en kun je niet zomaar bij blijven bouwen. Het is daarom goed om altijd eerst een professional in te schakelen, zodat je niet de grenzen overschrijdt. Je kunt maar beter vooraf, hulp in schakelen, voordat het te laat is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *