Kunststof Gevelbekleding

Op zoek naar duurzame gevelbekleding? Kies voor kunststof

Ga je een nieuw huis bouwen en wil je niet dat de hele gevel uit bakstenen wordt opgetrokken? Of wil je jouw bestaande woning aan de buitenkant renoveren? Dan denk je misschien al snel aan hout.
Dit is zeker het geval als je op zoek bent naar duurzame gevelbekleding. Ondanks dat hout misschien de beste keuze lijkt, is dit het niet. Gevelbekleding van kunststof is namelijk nog duurzamer dan hout. In deze tekst leggen wij je uit hoe dit zit.

Kunststof trekt niet krom

Gevelbekleding wordt aan de buitenkant van een woning bevestigd. Dit betekent dat het materiaal blootgesteld wordt aan wisselende weersomstandigheden. In de zomer schijnt de zon er vele uren op en in de winter kan het materiaal te maken krijgen met sneeuw en ijs. Daarnaast valt er door het jaar heen behoorlijk veel regen. Houten gevelbekleding kan na verloop van tijd kromtrekken onder invloed van het weer, maar bij gevelbekleding van kunststof hoef je hier niet bang voor te zijn. Kunststof gevelbekleding is namelijk ongevoelig voor kromtrekking door vocht en warmte.

Het materiaal rot niet

Waarschijnlijk hoeven we je niet te vertellen dat hout vocht op kan nemen. Wanneer dit lange tijd gebeurt, kan het materiaal op den duur gaan rotten. Als hout vochtig is, is het namelijk een ideale plek voor schimmels en bacteriën. Zij kunnen het materiaal aantasten. Hierdoor verliest hout niet alleen zijn uitstraling, maar kan het ook veel minder sterk worden. Kies je voor gevelbekleding van hout? Dan moet je er niet raar van opkijken als je te maken krijgt met rottingsprocessen. Dit is niet het geval als je voor kunststof gevelbekleding kiest. Kunststof wordt namelijk niet aangetast door schimmels, bacteriën of andere rottingsprocessen.

Je hoeft geen verf te kopen

Kies je voor houten gevelbekleding? Dan moet je behoorlijk veel tijd steken in onderhoud. Door het wisselende weer in Nederland wordt gevelbekleding van hout namelijk steeds minder mooi. Daarom ontkom je er niet aan om het materiaal eens in de zoveel jaar te schilderen. Ondanks dat er vandaag de dag duurzame verf is, is lang niet iedere verf duurzaam. Kies je voor kunststof gevelbekleding? Dan is dit niet iets waar jij je zorgen over hoeft te maken. Dit materiaal is namelijk bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor schilderen niet nodig is. Vandaar dat dit materiaal een stuk duurzamer is dan houten gevelbekleding.

Onderhouden kan met een sopje

Om ervoor te zorgen dat kunststof gevelbekleding zijn uitstraling behoudt, moet je het materiaal af en toe schoonmaken. Gebruik hier geen agressieve schoonmaakmiddelen voor die slecht zijn voor het milieu, want hiermee beschadig je het kunststof. Om kunststof gevelbekleding schoon te maken, heb je vaak al voldoende aan een ‘standaard’ sopje. Dompel hier een zachte doek in onder, wring hem uit en neem het kunststof ermee af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *