Thuiskantoor

Zo creëer je het perfecte thuiskantoor

Er is een grote kans dat je tegenwoordig vaak thuis aan het werk bent. Het heeft een aantal voordelen, zoals de afwezigheid van reistijd en –kosten, maar thuiswerken is niet zo makkelijk als het lijkt. Er is veel zelfdiscipline voor nodig en om ervoor te zorgen dat je efficiënt bent, heb je een goed ingericht thuiskantoor nodig. Wij geven je graag wat tips om je te helpen een prachtige ruimte te creëren.

Creëer een ergonomische werkplek

Een eetkamerstoel zit prima voor dat uurtje per dag dat je erop zit. Als je acht uur op kantoor moet zitten, is het echter geen goede optie. Als je van huis uit gaat werken heb je een goede ergonomische bureaustoel nodig. De rugleuning, armleuningen en de hoogte van de zitting moeten kunnen worden ingesteld en ook een goede hoofdsteun is noodzakelijk. Je onderarmen moeten een hoek van 90 graden aannemen ten opzichte van je bovenarmen en je polsen moeten recht zijn. Zorg voor een goede computermuis en een monitor die op ooghoogte ingesteld kan worden, zodat je geen nek- en schouderklachten krijgt. Het investeren in een monitor, een bureau, de juiste bureaustoel en andere kantoorspullen die je nodig hebt om comfortabel thuis te werken, zal je flink wat kosten. Maar het maakt je efficiënter en het is een noodzaak voor je gezondheid. Sluit wel een goede inboedelverzekering af om je dure kantoormeubelen en apparaten te beschermen.

Thuiskantoor

Maak het ruimtelijk en gezellig

Hoewel je zo min mogelijk afleiding wilt hebben op je werkplek, moet het ook geen strafhok worden dat je het liefst ontwijkt. Maak het dus gezellig door wat planten in je thuiskantoor neer te zetten die als luchtverfrisser dienen en hang wat schilderijen op. Prop de ruimte ook weer niet te vol, want hierdoor kun je een opgesloten gevoel krijgen en dat is niet bevorderlijk voor je werk of gemoedsrust. Het beste kies je een ruimte die veel natuurlijk licht heeft en die niet al te klein is. Sloop eventueel een muurtje en maak een glazen tussenwand om zo meer optische ruimte te creëren.

Deel het logisch in

Hoewel tegenwoordig vrijwel alles digitaal gaat, zal je waarschijnlijk wel wat hardcopy documenten moeten bewaren in je thuiskantoor. Daarnaast moet je ruimte reserveren voor een printer en allerlei kantoorartikelen, zoals een nietmachine, een perforator, enzovoort. Zorg dat documenten terechtkomen in gelabelde mappen en zet deze goed geordend in een kast, zodat je niet lang hoeft te zoeken naar bepaalde gegevens. Houd kantoorartikelen bij de hand, maar ruim ze het liefste op in een lade. Dit kan in je bureau, zodat het bureaublad zelf overzichtelijk en opgeruimd blijft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *