verandazeil

Zo bescherm je jouw tuinproducten

Des te meer producten je in jouw tuin hebt staan, des te meer producten je moet beschermen in de winter. Niet alle tuinproducten kunnen tegen het regenachtige weer waar wij in Nederland mee te maken hebben. Andere producten kunnen er weer wel tegen, maar sluit je zelf toch liever af. Hoe je zulke producten dan beschermt, leggen we in dit artikel uit.

Berg alle tuinmeubels op 

Als de winter voor de deur staat is het tijd om de tuinmeubels op te bergen. Het beste is om deze bijvoorbeeld in de garage of in de schuur op te slaan. Op die manier kunnen ze niet gaan roesten door de regen. Daarnaast gaan de meubels veel langer mee en kun je er elke zomer weer opnieuw van genieten. 

Hetzelfde geldt natuurlijk voor de tuinkussens. Het is echter wel verstandig om de tuinkussens in te pakken, voordat je deze opbergt. Een garage en schuur is namelijk alsnog best vochtig. Daarnaast zijn het ook niet de schoonste plekken in huis. Je kunt tuinkussens beter in een hoes verpakken, voordat je ze opbergt. Mochten ze dan een keer op de grond vallen, zullen ze niet vies worden. 

Als je een grotere tuin hebt of gewoon van opbergen houdt, zijn er ook opbergboxen voor tuinkussens op de markt. Hier kun je de tuinkussens heel de winter in bewaren. Voor extra bescherming van de kussens, maar ook zeker van de box kun je deze natuurlijk ook nog in de garage of schuur neerzetten. Alleen door tuinkussens droog te bewaren gaan ze het langste mee. 

Maak uw veranda wind- en waterdicht

Als je een veranda hebt laten bouwen of zelf hebt gemaakt, wil je daar uiteraard zo veel mogelijk van genieten. De bedoeling is natuurlijk om ook met de koudere dagen naar buiten te kunnen. Bovendien is zo’n zeil ook nog eens makkelijk schoon te maken, zodat jouw veranda er altijd prachtig uit kan blijven zien. Dat is mogelijk als je jouw veranda wind- en waterdicht maakt. Zo blijft de meeste kou buiten en zit je in ieder geval droog. Je kunt er dan voor kiezen om de veranda af te sluiten door middel van een verandazeil. 

Het voordeel van zo’n zeil is dat je deze ook makkelijk naar boven kunt rollen. Dit is natuurlijk handig in de zomer, als je meer frisse lucht naar binnen wil laten. Of wanneer je een groot feest geeft, waardoor niet iedereen onder de veranda past. Of wat dacht je van mensen die graag een sigaretje roken en daardoor makkelijk naar buiten kunnen stappen? Onder een veranda ben je natuurlijk ook al buiten, maar als je de veranda dichtmaakt kan de nicotine er nog wel eens onder blijven hangen. Bovendien is zo’n zeil is ook nog eens makkelijk schoon te maken, zodat jouw veranda er altijd prachtig uit kan blijven zien. 

Dek jouw zwembad af 

Het is heerlijk om in de zomer een zwembad in de tuin te hebben. Helaas kunnen we er vaak maar een paar weken van genieten. De rest van de tijd kun je het zwembad het beste opbergen, want dan kun je er niks meer mee. Als je een opblaaszwembad hebt, kun je deze na de warme dagen uiteraard weer opbergen. 

Natuurlijk zijn er ook mensen die een inbouw zwembad in de tuin hebben. Deze haal je natuurlijk niet na elke zomer weer uit de grond. Dan is afdekken natuurlijk de optie die overblijft. Een afdekzeil zwembad biedt dan uitkomst. 

Uiteraard hoeft een zwembad niet alleen afgedekt te worden in de winter. Ook wanneer het in de zomer wat mindere dagen zijn, komt zo’n zeil goed van pas. Je wil uiteraard niet dat er regen in het zwemwater komt. Bovendien zorgt een afdekzeil ervoor dat er geen insecten of andere dingen in kunnen vliegen. Zo bespaar je een hoop tijd in het reinigen van het zwembad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *