kachel voor iedere werkplek

Werkplaatskachel nodig? Hier moet je op letten

Nu het buiten steeds kouder wordt worden ook verschillende werkruimtes minder prettig om in te werken. Heb je een werkplek waar het snel koud is? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste verwarming, zoals een speciale werkplaatskachel. Dit is een kachel die geschikt is om te gebruiken in bijvoorbeeld je garage, kantoorruimte of magazijn. Net zoals bij elke andere aankoop is het belangrijk om te letten op bepaalde zaken. Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rijtje zodat je voor je werkruimte de beste kachel kan uitkiezen. 

Kies een kachel die past bij je werkplek

Werkplaatskachels zijn er in verschillende soorten en maten. Gelukkig, want een heteluchtkanon past natuurlijk niet in een klein kantoor. Doordat er veel verschillende soorten en maten branders zijn, is er altijd wel een kachel welke past in jouw ruimte. Bekijk hier een groot aantal verschillende types. Maar welke kachel is nu het beste in welke ruimte?

  • De ventilatorkachel is geschikt voor kleinere ruimtes. Deze kachelsoort blaast warme lucht de ruimte in. Een groot voordeel van een ventilatorkachel is dat ze licht in gewicht zijn, hierdoor zijn ze ook makkelijk verplaatsbaar. Ook verwarmt een ventilator kachel de ruimte snel. Zo kan je snel met je werkzaamheden aan de slag gaan in een lekkere verwarmde ruimte. 
  • Keramische kachels verwarmen de ruimte door een keramisch element. Een voordeel van keramische verwarming ten opzichte van andere soorten kachels is dat het element minder warm wordt. Hierdoor is de kachel een stuk veiliger en hebben kinderen en dieren minder kans om zich te verbranden. De lagere temperatuur zorgt er ook voor dat stof dat op de verwarming komt niet verbrand. Hierdoor zal je ook geen nare geur ruiken welke bij andere kachels wel eens voorkomt. Een keramische kachel kan je inzetten om grote ruimtes te verwarmen. 
  • Een radiatorkachel werkt zowel met convectie als met stralingswarmte. In een radiatorkachel zit olie welke rond beweegt. Met het verwarmen van de olie wordt ervoor gezorgd dat de lucht wordt opgewarmd. Daarnaast straalt de verwarming ook warmte uit. Ook is deze werkplaatskachel stil, wat erg fijn is op een rustige werkplek zoals een kantoor of winkelruimte. Vaak hebben de kachels wieltjes waardoor je ze gemakkelijk kan verplaatsen. 
  • Heteluchtkanonnen zijn geschikt voor in een garage, magazijn of andere grote werkplaats. In de koudere wintermaanden geven hoogwaardige heteluchtkanonnen voldoende warmte af zodat je zonder koude handen kan klussen. Een indirect heteluchtkanon is geschikt voor afgesloten ruimtes en heeft een afvoerpijp nodig voor het uitstoten van gassen. Directe heteluchtkanonnen zijn geschikt voor open ruimtes. Wil je een stal of schuur verwarmen? Kies dan voor een directe heater. 

Let op het bereik

Eén van de meest belangrijke factoren om op te letten bij de aanschaf van een werkplaatskachel is het bereik. Het bereik geeft aan hoeveel vierkante meter de kachel maximaal kan verwarmen. Zorg voordat je de werkplaatskachel aanschaft dat je de afmetingen van de ruimte weet. Je wilt natuurlijk niet een kachel kopen welke veel moeite heeft om je kantoor of garage te verwarmen. Heb je een ruimte welke groter is dan 570 vierkante meter? Kies dan voor een heteluchtkanon. 

De juiste stroomaansluiting

Als je op zoek gaat naar de werkplaatskachel zal je veel elektrische modellen tegenkomen. Deze elektrische modellen zijn vaak gemaakt voor stroomkanalen van 230 volt.  Toch zijn er ook modellen op de markt aanwezig welke geschikt zijn voor krachtstroom met 400 volt stroomaansluitingen. Controleer dus altijd voordat je een werkplaats brander koopt of hij geschikt is voor het stroomkanaal dat jij wil gebruiken. Zo kom je thuis niet voor verrassingen te staan. 

Het aantal kW

Hoeveel stroom een werkplaatskachel precies kost wordt vaak aangegeven in watt of Kilowatt. Hoe meer watt of kilowatt een apparaat verbruikt, hoe meer energie per seconde er nodig is om het werk ook te doen. Een werkplaatskachel met een hoger aantal kW ’s zal de ruimte dus ook sneller verwarmen dan een model met een lager aantal. Heb je een grote ruimte? Dan wil je het liefst een model welke de ruimte snel op een aangename temperatuur krijgt. Kies dan voor een kachel met een hoog aantal Kilowatt of watt. 

Ga voor goed advies

Wanneer je twijfelt welke werkplaatskachel het beste bij jouw werkruimte past is goed advies inwinnen erg belangrijk. Dat kan je zowel online doen als in de winkel. De Boer Drachten is een echte specialist met kennis van zaken. Zij hebben een ruim assortiment met werkplaatskachels voor verschillende ruimtes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *