Afvalcontainer

Hoe kies je de juiste afvalcontainer?

Ga je jouw woning binnenkort grondig verbouwen? Dan is de kans groot dat er van alles uit gesloopt wordt. Als je alle afval in huis laat liggen, ligt dit al snel in de weg. Daarom huur je een afvalcontainer. Als je op zoek gaat naar zo’n container, ontdek je snel genoeg dat je talloze mogelijkheden hebt. Dit maakt het er niet makkelijker op. Weet je niet welke container je moet hebben? Wij helpen jou in deze tekst de juiste afvalcontainer te kiezen.

Bepaal hoe groot de container moet zijn

Afvalcontainers zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt een dichte container huren, maar ook voor een open container kiezen. Mensen die veel afval hebben, kiezen vaak voor een open container. Niet gek, want zo’n container is bijvoorbeeld geschikt voor bouwafval. Verder moet je ook naar de afmetingen kijken. Je wilt toch wel dat de container groot genoeg is om al jouw afval in kwijt te kunnen. Vaak wordt er voor een container van 3, 4, 6 of 10 kubieke meter (m3) gekozen. Om de juiste afvalcontainer te kiezen, dien je een inschatting te maken van de hoeveelheid afval. Ga niet te laag zitten, want dan moet je mogelijk een extra afvalcontainer huren.

Kijk voor welk afval een container geschikt is

Veel mensen kijken enkel naar het soort container en de afmetingen ervan. Toch is dit niet het enige waar je op moet letten. Niet iedere container is namelijk geschikt voor alle afvalstoffen. Zoek je een container waarin je afval gemengd aan mag bieden? Huur dan een grofvuil of bouwafval container. Voor grote verbouwingen is het verstandig om verschillende containers te huren, zodat je jouw afval kunt scheiden. Onderaan de streep ben je dan vaak goedkoper uit dan wanneer je een bouwafval of grofvuil container huurt.

Houd rekening met het gewicht

Containers worden met een vrachtwagen afgeleverd en opgehaald. Dit geeft al aan dat een container  behoorlijk zwaar is. Voordat je een afvalcontainer huurt, raden wij je daarom aan rekening te houden met het gewicht. De ondergrond moet namelijk wel geschikt zijn voor een container. Kijk hierbij niet alleen naar het gewicht van een lege container, maar ga uit van een volle. Twijfel je of de ondergrond geschikt is voor een zware container? Huur er dan liever eentje met beperkte afmetingen. Het is dan namelijk beter om hem een keer vaker te laten legen dan dat je een container huurt die te zwaar is voor de ondergrond.

Verdiep je in de prijzen

Een afvalcontainer bestellen brengt kosten met zich mee. Uiteraard wil je niet onnodig veel betalen voor zo’n container. Reden genoeg om je in de prijzen te verdiepen. Dit kun je het beste doen door verschillende verhuurbedrijven met elkaar te vergelijken. Hierdoor weet je binnen de kortste keren waar je een goedkope afvalcontainer kunt huren. Staar je overigens nooit blind op de prijs. Het is namelijk van belang dat je een container huurt die groot genoeg is en die geschikt is voor het afval dat je af wilt voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *