Keukenmachine

Welke staafmixer is het beste?

Het voordeel van internet is dat je thuis producten kunt vergelijken. Denk aan stofzuigers, tv’s en keukenapparatuur. Maar het aanbod kan soms ook overweldigend zijn, en wanneer kies je voor de juiste optie? Gelukkig zijn er veel tests die elk jaar gedaan worden om de consument de beste optie voor te schotelen. De expert Wooninformatie.nl vertelt jou wat de beste staafmixer is. 

Gebruik

Bij het maken van soepen, tapenades, pesto’s en sauzen komt de staafmixer al gauw om de hoek kijken. Je kunt natuurlijk kant en klare pesto aanschaffen, maar zelf maken is veel leuker en lekkerder. Het is altijd handig om een staafmixer te hebben in huis, want je wilt voorkomen dat je tijdens het koken naar de winkel moet om een staafmixer te halen.

Met een staafmixer pureer je eten, maar er zijn ook staafmixers op de markt die veel andere apparaten eigenlijk overbodig maken. Denk aan een staafmixer met een garde, die de gewone handmixer kan vervangen. Of een staafmixer met hakmolen, waardoor je niet meer een keukenmachine nodig hebt. Zo kun je zelfs nootjes of ijs hakken. Andere staafmixers kunnen juist weer snijden, raspen, mengen en emulgeren. Het aantal Watt en het toerental is heel belangrijk wanneer je alles uit je staafmixer wilt halen.

Toerental en watt

Heb je een staafmixer nodig die ijs, bevroren fruit en noten kan hakken? Dan moet je een staafmixer kopen met een hoge Wattage en toerental. Dan heb je een echte allrounder te pakken. Wil je juist een staafmixer die vooral soep kan pureren? Dan kun je voor een lagere Watt en toerental gaan waarmee je meestal een goedkopere optie hebt. 

De staaf

Ook de staaf is belangrijk. Een plastic staaf is gemakkelijk schoon te maken, terwijl een roestvrijstalen staaf weer sterker is. Ook verkleurt de RVS-staaf niet ten opzichte van de staaf van plastic. Verder is het ook belangrijk om te kijken of je de standen kunt aanpassen. Heb je een stand? Of heb je 21 standen? Dat maakt nogal verschil voor hoe je eten uiteindelijk zal smaken. En hoeveel je bereidingen zullen spatten. Spetters van slagroom of hete soep wil je natuurlijk voorkomen. 

Toebehoren

Meestal worden toebehoren bij een staafmixer geleverd. Heb je dat niet nodig? Dan kun je gewoon kiezen voor alleen een staafmixer. Maar wil je graag uien snijden en hakken? Neem dan zeker eentje met een hakmolen. Wil je de handmixer ook vervangen? Kies dan een staafmixer met garde. Waar jij jouw staafmixer voor gebruikt maakt welke staafmixer voor jou het beste is.

De beste staafmixer

De best geteste staafmixer bestaat niet. Wel kun je bijvoorbeeld een top-5 bekijken. Uiteindelijk kun je dan vergelijken en bekijken wat voor jou nodig is. Wil je wel of juist geen extra toebehoren? Wil je veel standen of hou je juist van simpel en gemakkelijk? Daarnaast kun je kiezen voor welk budget je de staafmixer wilt aanschaffen. Vaak kun je op websites ook kiezen welke staafmixers de best-geteste staafmixers zijn. En reviews lezen voorkomt vaak ook al een hoop vervelende verrassingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *