Gevel

Huis verkopen? Zo ziet jouw huis er weer als nieuw uit!

Veel investeringen omtrent het verbeteren van de woning bij een op handen staande verkoop, zijn gericht op het interieur. Er worden muren gewit, kastjes van keukens vervangen en compleet nieuwe badkamers geïnstalleerd. Allemaal om potentiële kopers ertoe te verleiden een bod te doen op een woning, en het liefst natuurlijk een hoger bod dan de vraagprijs. Al deze tips zijn nuttig, en zelfs de welbekende appeltaart bakken bij bezichtiging werkt nog steeds. 

Maar toch is een eerste indruk altijd het allerbelangrijkste, ook waar het gaat om het kopen van een woning. Wanneer wij op Funda een woning zien waarbij de eerste foto niet een afbeelding van buiten maar van binnen is, dan ontstaat er al argwaan; waarom laten ze de buitenkant niet zien? Vaak is hier bewust voor gekozen omdat de buitenkant niet zodanig aansprekend is. Natuurlijk hoeft dit niet meteen onraad te betekenen, maar het zet wel aan het denken. 

Daarom is het slim om bij verkoop niet alleen te letten op de binnenkant van een huis, maar ook zeker op de buitenkant. Want niet alleen voor de foto’s van de makelaar is dit van belang, ook bij het aan komen rijden maken geïnteresseerden meteen de balans op. Een lelijke uitstraling van buiten maakt dat je direct 1-0 achterstaat. 

Geval gevel

De gevel is het meest belangrijk waar het gaat om de uitstraling van je huis. Zitten de voegen er nog strak in? Zijn de stenen niet verkleurd? Of nog erger; overwoekerd door onkruid? Laat in zo’n geval je gevel reinigen door een professional. Is het volgens deze expert eigenlijk al íets te laat dat jij professionele hulp voor je gevel inroept? Dan is een gevelrenovatie wellicht meer relevant. Bezuinig hier niet op want wanneer jij dit door een goede professional tegen een scherp tarief laat doen, kost dit waarschijnlijk minder dan dat de taxateur het in zijn rapport opneemt. 

Ook onderdeel van de gevel zijn de kozijnen en ramen, wanneer je je gevel toch laat reinigen is het ook aan te raden te vragen of zij de kozijnen checken. Mocht hier rot op zitten of het geheel toe zijn aan een verfbeurt? Laat dit dan meteen uitvoeren, dit is allesbepalend voor de uitstraling én waarde van je huis. En schone ramen? Dat spreekt voor zich toch!

Geval tuin

Naast de gevel is de tuin ook een indicator voor de eerste indruk van je huis. Ook wanneer je geen groene vingers hebt kun je een paar eenvoudige dingen doen om de waarde behoorlijk op te krikken. Zorg dat alles ten eerste goed schoon is en laat het anders reinigen met een hogedrukspuit. Daarnaast is het belangrijk dat het opgeruimd is en niet overwoekerd. Je hoeft er geen complete groene oase van te maken, zolang het er maar verzorgd en schoon uitziet. Ook dingen als afvalcontainers kun je beter (tijdelijk) weghalen uit de (voor)tuin.

Kortom, een eerste indruk is allesbepalend voor bezichtigingen van woningen en het eventuele bod wat daarop volgt. Schroom ook niet om hieraan iets uit te geven, dit is een investering die zich uiteindelijk dubbel en dwars terugbetaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *