PVC vloeren voor ieder interieur

Welke PVC vloer moet jij kiezen?

Ben jij druk aan het bouwen of renoveren? Een vloer is een hele belangrijke beslissing in de invulling van jouw interieur. Ga jij voor een moderne look of voor een warmere uitstraling? Als je voor een natuurlijke look wil gaan, is een PVC vloer de ideale keuze. Het is goedkoper dan hout, heeft minder onderhoud nodig en heeft een lange levensduur.

Een PVC vloer biedt niets dan voordelen. Heb jij kinderen, huisdieren of een onhandige partner in huis? Het materiaal is vochtbestendig en heel gemakkelijk schoon te maken, dus dat glas rode wijn of dat plasje van je hond of kat veeg je in een handomdraai weg! Laat maar komen die vloer, toch? Maar hoe kies je nu voor de PVC vloer die bij jouw past? 

Jouw keuze

Gelukkig bestaan PVC vloeren in verschillende kleuren zodat jouw vloer helemaal bij je interieur kan aansluiten. Van een houtlook tot tegels of een betonlook, jij kiest! Wil je er bovendien nog een visgraat motief bij? Dat kan! Misschien heb je een prachtig idee gevonden in een woonmagazine, maar heb je geen idee hoe je dat voorbeeld kan verwezenlijken in jouw huis? Contacteer gewoon even een speciaalzaak. De PVC specialisten je graag verder om jouw droom waar te maken! Vaak krijg je er nog een hoop interieurtips gratis bovenop!

Niet alleen ziet een kunstof vloer er prachtig uit; polyvinylchloride is een vochtbestendige kunststof en is dan ook perfect voor een keuken, badkamer, toilet of andere vochtige ruimte. Het materiaal is ook erg sterk, dus het kan ook perfect geplaatst worden in winkels of op kantoor, waar al gemakkelijker op hakken wordt rondgelopen of met stoelen wordt gesleept. Wist je dat PVC bovendien ook geluidsoverlast tegengaat? Handig als je luidruchtige boven- of onderburen hebt!

Als je je keuze hebt kunnen maken is het aan jou om te beslissen of je de vloer laat leggen door een specialist of hem zelf installeert. Als je zelf een handige Harry bent of kent, kan je via enkele eenvoudige stappen je eigen vloer leggen. Ben je dat niet? Dankzij onderstaande tips kan je een oogje in het zeil houden wanneer de specialisten jouw vloer komen installeren. We weten natuurlijk niet hoe handig jij bent, maar indien je ook vloerverwarming wil plaatsen is het misschien een verstandige keuze om er toch een specialist bij te halen. 

PVC vloer leggen

Kies je ervoor om zelf een PVC vloer te plaatsen? Dan geven we alvast enkele tips mee. Er bestaan twee varianten. De klikvariant kan je gemakkelijk zelf plaatsen, maar de lijmvariant vergt iets meer werk en precisie. Je begint met de voorbereiding: het proper maken van de basisvloer. De grond moet perfect vlak zijn. Indien je dus barsten of scheuren ontdekt na het schoonmaken, zal je de basisvloer eerst even moeten egaliseren. Pas als dat gebeurd is, kan je de ondervloer plaatsen. Deze past onder de uiteindelijke PVC vloer en moet net als de basisvloer perfect geëgaliseerd worden.

Is het voorbereidende werk afgerond? Dan is het tijd voor je spiksplinternieuwe vloer! De eerste en misschien wel belangrijkste tip is om je vloer te beginnen leggen in de verste hoek van de kamer. Laat enkele millimeters ruimte tussen de muur en je nieuwe vloer om later plinten te kunnen plaatsen voor de afwerking. Met een stanleymes kan je de PVC stroken snijden op de gewenste lengte, wat zeker handig is wanneer je de laatste stukken wil plaatsen. Voor de lijmvariant breng vervolgens een laagje lijm aan en plaats je stroken op de ondervloer. Zorg dat je de PVC stroken goed aanduwt zodat er geen luchtbelletjes onder zitten. Nog een laatste tip: houd enkele PVC stroken bij zodat je eventueel een stukje vloer kan vervangen moest het ooit beschadigd worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *