Twee Witte Gordijnzakgordijnen

Welke keuzes maak je voor de ramen van je huis?

Als je je gaat verdiepen in raambekleding dan is de kans groot dat het je al snel duizelt. Had heel vroeger iedereen ‘gewoon’ gordijnen voor de ramen, vandaag de dag zijn die in veel huizen verdwenen. Te snel versleten, en dat wassen steeds is ook nogal een gedoe. Nee, we willen nu iets makkelijks dat jaren meegaat en dat gemakkelijk is in onderhoud. Maar als je die criteria toepast dan blijft er nog genoeg over. Horizontale lamellen, verticale lamellen, rolgordijnen in allerlei uitvoeringen. Waar je voor kiest hangt vaak ook af van om welke ruimte het precies gaat en hoeveel privacy je wilt hebben.

Liever geen inkijk

Veel mensen vinden het vervelend als de overburen of voorbijgangers dwars door hun huis heen kunnen kijken. Daar staat tegenover dat ze zelf wel graag willen kunnen zien wat er voor hun deur gebeurt. Je kunt in zo’n geval kiezen voor verschillende opties. Toch werken met gordijnen die je ophangt met moderne rails en roedes, of je kiest voor inbetweens, rolgordijnen die je ook nog wat zicht naar buiten gunnen als je dat wilt, maar die je ook zodanig kunt instellen dat ze het zicht naar buiten en dus ook naar binnen volledig wegnemen. Ideaal als je ’s avonds onderuit gezakt op de bank zit en het niet nodig vindt dat iedereen je ziet als het licht in huis aan is.

Geen inkijk in de slaapkamer

Er zijn ruimtes in huis waar je geen inkijk wilt. In de badkamer zit meestal een raam met matglas om je privacy te waarborgen. Maar ook in je slaapkamer heb je geen behoefte aan gluurders. Daar kun je bijvoorbeeld verticale lamellen, vaak ook aangeduid met de merknaam Luxaflex. Van buiten is er niet veel te zien, ook als deze lamellen op de doorkijkstand staan. Wil je optimale privacy dan kun je de lamellen dicht doen. Op die manier kun je ook het daglicht buiten houden als je gaat slapen. Ideaal voor kinderen die doorgaans wat vroeger naar bed gaan of als je in ploegendienst werkt en dus ook wel eens overdag moet slapen.

Online materialen bestellen voor raambekleding

Je kunt bij Rails & Roedes snel en gemakkelijk materialen bestellen om raambekleding op te hangen. Zwarte of witte gordijnroedes bijvoorbeeld. Maar ook rails voor raamdecoraties. Deze rails kun je overigens ook gebruiken voor het mooi ophangen van foto’s en andere decoraties. Je bevestigt de rails aan de muur en je kunt eenvoudig een mooie foto of een zelfgemaakt kunstwerk ophangen. Wil je de afbeelding veranderen dan kan dat zonder dat je nieuwe gaten hoeft te boren. De artikelen van deze gespecialiseerde webshop zijn stuk voor stuk van uitstekende kwaliteit. Je kunt je bestelling online doorgeven waarna deze bij je thuis wordt bezorgd. Uiteraard kan er ook worden besteld door en geleverd aan zakelijke klanten voor de inrichting van kantoorruimtes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *