Verhuizen

Wel of geen verhuisbedrijf inhuren? Dit zijn de voordelen en nadelen

Ga je binnenkort verhuizen en twijfel je of je dit zelf gaat doen of misschien toch uit handen geeft aan een professioneel verhuisbedrijf? Voor allebei valt wat te zeggen. Daarom is het goed de voordelen en nadelen met elkaar af te wegen. We helpen je een handje op weg! 

De voordelen van een verhuisbedrijf

  • Minder stress en tijd

Hoe je het ook wendt of keert, verhuizen is stressvol en kost tijd. Wil je jezelf dit zo veel mogelijk besparen, dan is een verhuisbedrijf echt wel een uitkomst. Zo betrek je je nieuwe huis een stuk relaxter! 

  • Fijner voor je rug

Ook jouw lichaam zal je dankbaar zijn als je een verhuisbedrijf inhuurt. Verhuis je zelf, dan krijgt onder andere je rug een hoop te verduren. Niet iedereen heeft hier natuurlijk even snel last van, maar wanneer dit wel het geval is, is dit zeker een belangrijk punt om in gedachten te houden. 

  • Georganiseerd, netjes en snel

Ben je een beetje klunsachtig en chaotisch van aard? Wellicht is het dan toch een beter idee om een verhuisbedrijf in te schakelen. Verhuizers zijn hier nou eenmaal gespecialiseerd in en zullen echt wel zorgvuldig omgaan met je spullen. Bovendien gaat het ook een stuk sneller allemaal. 

  • Verzekerd tegen ongelukjes

Toch zijn ongelukjes nooit volledig te voorkomen, zowel bij jouzelf als bij de verhuizers. Maar een voordeel is dan weer dat als een professionele verhuizer per ongeluk iets kapot maakt dat hij hier tegen verzekerd is. Wanneer jij dit zelf doet is dit vaak weer een ander verhaal. 

De nadelen van een verhuisbedrijf  

  • Lastig voor de controlfreak

Ben je een beetje een controlfreak en vind je het lastig om de regie uit handen te geven, dan kan het inschakelen van een verhuisbedrijf misschien lastig zijn. Het is namelijk hun taak om zoveel mogelijk uit handen te nemen, dus als je dat eigenlijk helemaal niet fijn vindt is het misschien toch een idee het zelf te doen. Of… zie het als een goede oefening om wél eens wat uit handen te geven. 

  • De kosten kunnen flink oplopen

Uiteraard brengt het ook een hoop extra kosten met zich mee als je een verhuisbedrijf inschakelt. Hoeveel, dat hangt natuurlijk af van het bedrijf dat je inhuurt en hoeveel er verhuisd moet worden. Zoek in ieder geval van tevoren uit hoeveel je hieraan kwijt zou zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan! 

  • Oppassen voor onbetrouwbare verhuisbedrijven

Wie je ook inhuurt, het is altijd verstandig eerst even research te doen. Zo ook bij verhuisbedrijven. Ze verschillen niet alleen erg in prijs, maar ook in hun service. Vergelijk daarom niet alleen de prijzen (en vraag meerdere offertes op), maar raadpleeg ook de klantwaarderingen. 

Bekijk tijdens je research ook of de verhuisbedrijven in kwestie het branchekeurmerk van ‘Erkende Verhuizers’ hebben. Dit geeft je een stuk meer zekerheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *