Quooker

Deze apparaten maken het thuis comfortabeler

Ben jij nou altijd op zoek naar iets nieuws om in huis te (laten) installeren? Dan hebben we goed nieuws. Er zijn namelijk een aantal producten, die het wooncomfort kunnen vergroten, maar waar je niet zo snel aan denkt. Ben jij bijvoorbeeld helemaal tevreden over jouw badkamer of keuken? Of zijn er nog verbeterpunten te winnen? Terwijl je daar voor jezelf eens over nadenkt, zetten wij een aantal producten op een rijtje die het leven thuis nét wat aangenamer maken. 

Quooker

We kennen het apparaat natuurlijk allemaal. Maar tot op heden wist je misschien niet dat jij dit ook nodig hebt in jouw huis. Een waterkoker is natuurlijk ook prima, maar met een Quooker komt al het water uit één kraan. Dat scheelt een hoop ruimte op je aanrecht. Ben je nog niet overtuigd? Bekijk dan eens de voordelen. 

Voordelen

 • Of je nou koud, warm, gefilterd, bruisend of 100 graden kokend water wilt hebben. Alles haal je uit één kraan. 
 • Veilige keuze, omdat de beveiligde bedieningsknop niet zomaar opengedraaid kan worden door kinderen. Daarnaast wordt de kraan zelf niet gloeiend heet. De Quooker kan ook niet omgetrokken worden, dit kan met een waterkoker wel. Mocht je dan toch kokend water over je heen krijgen, zijn dit druppels, dat is een heel groot verschil met de waterval die je over je heen krijgt bij een waterkoker. 
 • Je kunt energie besparen met een Quooker. Dit komt omdat de Quooker 3 of 7 liter water op 110 graden houdt, zodat je meteen kokend water kunt tappen. Hoeveel water je ook nodig hebt, het scheelt niks in de elektriciteit. Een waterkoker daarentegen wordt meerdere malen per dag aangezet en er wordt altijd te veel water gekookt dan nodig is. Iedere keer opnieuw gebruikt het apparaat dan energie, dat is bij een Quooker niet zo.
 • Duurzame keuze, omdat je energie en water bespaart. Doordat je met een Quooker ook meteen warm water hebt, hoef je de kraan ook niet onnodig te laten lopen. 
 • Hij blijkt de hele dag door handig. Je hebt meteen kokend water voor een eitje bij het ontbijt of het koken van je aardappels in de avond. Ook een kop koffie of thee is zo gezet. Zin in een kan koud/bruisend water? Dat is zo gepiept!
 • Je hebt meer ruimte op het aanrecht, want je hebt geen waterkoker meer nodig en ook geen Sodastream. 
 • Het water is lekkerder, omdat het in het filter gezuiverd wordt. 

Waterontharder

Dit fijne apparaat zorgt ervoor dat je geen kalkaanslag meer krijgt, waardoor je minder schoon hoeft te maken. Althans, je hoeft minder hard te schrobben om alle kalkresten te verwijderen. Als je een Quooker aanschaft, hoef je het voor de keuken niet te doen, dat water wordt toch al gezuiverd, maar wat dacht je van de badkamer? Weet je hoeveel voordelen een waterontharder jou op kan leveren? 

Voordelen

 • Kalk verdwijnt als sneeuw voor de zon, want met een waterontharder heb je geen last meer van die aanslag. Automatisch zorgt dit ervoor dat je minder hard hoeft te schrobben bij het wekelijkse schoonmaakrondje. Maar, misschien nog wel belangrijker, jouw sanitair blijft stralen en zal daarom langer zijn glans behouden. 
 • Water dat onthard is zorgt dat de huid wordt gehydrateerd. Dit betekent automatisch dat het uitdroging voorkomt. Als je eczeem of psoriasis hebt is zo’n waterontharder de uitkomst. Het kan ervoor zorgen dat je veel minder jeuk hebt, wat de klachten dus vermindert. 
 • In zekere zin is het een duurzaam product, omdat je veel minder water verbruikt om de kalkaanslag te verwijderen. 

Drukverhoger

Ook dit apparaat gaat jouw leven comfortabeler maken. Een lage waterdruk is natuurlijk hartstikke vervelend, vooral als je onder de douche staat. Dit valt makkelijk op te lossen door een drukverhoger te installeren. Je zult zien dat je er veel voordelen uit haalt. 

Voordelen

 • Je hebt constant de maximale waterdruk. Beneden kan prima een glas water worden getapt, terwijl jij onder de douche staat. Hoeveel tappunten er tegelijk gebruikt worden, maakt namelijk niet uit, want de waterdruk blijft hetzelfde. 
 • Of je nou een kleine douchekop hebt of een grote stortdouche. Je hebt geen last van drukverlies. Dat wordt nog eens fijn douchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *