Puincontainer

Binnenkort verbouwen? Met deze checklist vergeet je niets!

ls je gaat verbouwen of klussen aan je woning dan zijn er veel zaken waar je aan moet denken. Wat wil je veranderen, welke materialen wil je gebruiken, wat is je budget en hoe lang mag het maximaal duren. Dit zijn slechts enkele vragen die je je vooraf moet stellen. Door goed voorbereid te werk te gaan kun je een heleboel stress en problemen achteraf voorkomen. Ga daarom geordend aan de slag en loop deze ‘wat-gaat-waar’ checklist langs voordat je begint. Zo weet iedereen wat zijn of haar plek is tijdens de verbouwing. Heb je daar in ieder geval geen onduidelijkheid meer over!

Check: waar gaat het puin heen?

Bij een verbouwing is het duidelijk dat hier puin bij komt kijken. Je haalt namelijk eerst iets weg voordat er iets nieuws voor in de plaats komt. Bij een dergelijk klusproject komt veel bouwafval kijken. Gelukkig heb je daar puincontainers voor. Wanneer je het plan maakt om tot sloop over te gaan, hou hier dan direct rekening mee in de begroting van je klusproject. Een container huren neemt direct veel zorgen van je weg. Zo hoef jij je niet meer druk te maken waar al het puin naartoe moet en kun je je focussen op de verdere kluswerkzaamheden.

Check: waar gaan de meubels heen?

Neemt het klusproject een groot deel van de woning in beslag? Denk er dan over om je meubels tijdelijk ergens anders te stallen. Die nieuwe witte bank wil je natuurlijk niet dichtbij al dat oplaaiend stof zetten. Veel spullen kun je goed beschermen met afdekmateriaal. Andere meubels kun wellicht tijdelijk in de tuin zetten met een zeil eroverheen. Bij een kleine woning kun je de grootste meubels wellicht bij vrienden of familie zetten of je kiest ervoor om een (kleine) opslag te huren. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende ruimte hebt voor de werkzaamheden en de materialen die je nodig hebt.

Check: waar gaan de inwoners heen?

Heb je grote plannen en kun je niet tegelijkertijd in de woning zijn waar je aan het verbouwen bent? Of heeft je partner een belangrijke baan waarbij veel thuisgewerkt moet worden? Dan is het misschien niet ideaal om dag in dag uit in de harde boor- en zaaggeluiden te zitten. Je kunt dan overwegen om (een deel van) het gezin tijdelijk ergens anders te huisvesten. Mogelijk kun je een beroep doen op lieve vrienden, familie die dichtbij woont of is er een goedkope huuroptie in de buurt van je huidige woning. Het is prettig om na het klussen ergens goed te kunnen douchen en rustig te kunnen slapen. Als dat niet kan in het klusobject dan is een tijdelijk ander onderkomen een goed idee. Ga je met het toilet aan de slag? Zorg dan voor een mobiel toilet dat je buiten kunt zetten zodat jij en je medeklussers toch naar het toilet kunnen. Ook niet onbelangrijk.

Check: waar gaan de huisdieren (tijdelijk) heen?

Veel huishoudens bestaan tegenwoordig niet alleen uit dames, heren en kinderen, maar ook uit onze trouwe huisdieren. Ga je de tuin aanpakken en is dat normaal het leefgebied van Flappie het konijn? Overweeg dan om je konijn tijdelijk ergens anders te stallen. Met name voor onze kleinere huisdieren kan stress zeer slecht voor de gezondheid zijn.

Zit je zelf tijdelijk tijdens de verbouwing ergens anders? Dan kun je natuurlijk vragen of je huisdier mee mag. Maar let wel, niet alle huurwoningen, hostels of hotels laten dieren toe. Check dit voordat je gebruik gaat maken van de faciliteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *