pompwagen

Wat zijn de voordelen van een pompwagen?

Het transportmiddel wat veelal gebruikt wordt in bedrijven om goederen en lasten te verplaatsen is een pompwagen. Deze wagens worden ook wel transpallets genoemd en de hefhoogte hiervan is maximaal 15 tot 20 cm. Naast heftrucks worden deze wagens gebruikt. Maar waarom zou je gebruik maken van een pompwagen en wat zijn de voordelen? In dit artikel  leggen wij jou alles uit!

Een pompwagen staat veelal bekend om zijn hoge kwaliteiten en ergonomische bediening. Ze worden voor veel ladingen en toepassingen gebruikt worden. Bovendien zijn ze eenvoudig te gebruiken en veilig. Het gebruik is gemakkelijk doordat ze makkelijk kunnen keren. Hierdoor kun je ze ook gemakkelijk gebruiken in kleinere ruimtes.

Elektrische pallettruck

Het beste alternatief voor een handpompwagen is een elektrische pallettruck. De twee apparaten doen hetzelfde werk, maar nu wordt het werk elektrisch uitgevoerd in plaats van dat de mens de aandrijfkracht geeft. Hierdoor zijn er dus nog amper trek- en duwkrachten nodig om het machine te besturen. Ze zijn niet alleen gemakkelijker, maar zorgen er dus ook voor dat ze eenvoudiger te bedienen zijn. Doordat de machine het werk eenvoudiger maakt, wordt het zware werk dus ook een stuk minder zwaar. Een elektrische pallettruck wordt altijd in combinatie met een reachtruck of vorkheftruck gebruikt. Dit is doordat net als bij een handpompwagen de last horizontaal gedragen moet worden.

Met behulp van deze truck wordt het werk makkelijker. Dit zal ervoor zorgen dat je collega’s minder fysieke belasting zullen hebben. Alle zware goederen die normaal gesproken met duw- of trekkracht door de werknemers werden vervoerd wordt nu gedaan door een ander middel, dit zorgt er voor dat werknemers minder snel last zullen hebben van bijvoorbeeld pijnlijke spieren of andere lichamelijke klachten. Naast het feit dat werknemers minder snel belast zullen zijn, kunnen ze ook nog veel sneller werken. Doordat zij sneller kunnen werken, kan er dus efficiënter met tijd omgegaan worden. Het is dus echt tijd om afscheid te nemen van een oude handpompwagen, want er zitten veel meer voordelen verbonden aan een elektrische pallettruck. 

Wij hebben alle voordelen van een pallettruck nog even op een rijtje gezet:

  • Werknemers zijn minder belast
  • Er kan veiliger gewerkt worden
  • Meer werk kan uitgevoerd worden
  • Tijdswinst
  • Bediening is eenvoudig

Als je ervoor kiest om afscheid te nemen in het bedrijf van de oude handpompwagens, dan is de volgende stap keuze maken tussen de andere opties. Er bestaan namelijk verschillende soorten elektrische pallettrucks. De volgende 3 opties kun je overwegen:

  • Elektrische pompwagen zonder plateau

De persoon die deze machine bestuurd kan achter het apparaat aanlopen, maar heeft ook de optie om voor het apparaat te lopen. De tweede optie is voor de werknemer nog veiliger. 

  • Meeneem Stapelaar

Deze optie kan ook meegenomen worden in een bestelbus. Dit is een gemakkelijke optie als je veel onderweg bent. 

  • Electric Pallet Truck

Deze pompwagen is elektrisch aangedreven en vervoerd ook de persoon die de machine bestuurd. Dit kan doordat er achter op plaats is gemaakt voor een werknemer met behulp van een zitje. Zo kan de werknemer het voertuig besturen vanaf een zittende positie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *