Bijgebouw

De beste toepassingen voor je bijgebouw

Ben je van plan een bijgebouw te plaatsen in je tuin of heb je er al één, maar wil je het een nieuwe functie geven? Dan kan wat extra inspiratie geen kwaad. Doordat bijgebouwen in allerlei soorten en maten voorkomen, kun je ze voor oneindig veel zaken gebruiken. Wij zetten een aantal ideeën voor je op een rij.

Thuiskantoor

Als je thuiswerkt heb je een rustige plaats nodig waar je je optimaal kunt concentreren. Heb je in huis geen ruimte voor een kantoor of is het je iets te rumoerig? Dan is een bijgebouw de perfecte werkplek. Bovendien staat het los van het huis en kun je daardoor werk en privé iets makkelijker gescheiden houden. Zorg voor een grote raampartij in het gebouw, zodat je kunt genieten van al het groen in je tuin, wanneer je aan het werk bent. Dit heeft een kalmerende werking en bevordert je concentratie. Indien het bijgebouw niet al te ver van je huis af staat, kun je met behulp van een UTP-kabel een verbinding maken van je router in je huis naar het bijgebouw, zodat je ook in je kantoor kunt genieten van goedkoop internet.

Bijgebouw

Mancave of she shed

Iedereen verlangt zo nu en dan naar een plek waar je helemaal tot jezelf kunt komen. Als je hier een speciale ruimte voor wilt creëren, is een bijgebouw daar perfect voor. Maak een stoere mancave of she shed (mancave voor vrouwen). Plaats een pooltafel, een bar, een lekkere luie bank of andere zaken in het gebouw waar jij helemaal gelukkig van wordt. Het is de ideale plaats waar je bezig kunt met je hobby’s, even ongestoord kunt lezen of wat kunt drinken met vrienden.

Mooie zithoek

Een serre of een bijgebouw met een overkapte veranda is de perfecte plaats om een luxueuze zithoek te creëren. Als je een buitenmens bent, zal je hier naar alle waarschijnlijkheid veel tijd doorbrengen. Het is namelijk de ideale manier om van het buitenleven te genieten en tegelijkertijd beschermd te zijn tegen de elementen. Zo’n zithoek is een mooie ruimte om je gasten te ontvangen of ’s avonds heerlijk te relaxen. Kies voor meubilair dat gemakkelijk zit, kleed het geheel mooi aan en bied jezelf een optimaal vakantiegevoel door een hangmat op te hangen.

Opslagruimte

Als je een simpel bijgebouw hebt in de vorm van een tuinhuis of een garage, leent dit zich uitstekend als opslagruimte. Het is misschien niet de leukste functie die je kunt bedenken voor het gebouw, maar je houdt meer ruimte over in huis en daar valt ook wat voor te zeggen.

Bijgebouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *