badkamer

De voordelen van een combi-ketel

Veel mensen hebben een boiler en een solo cv-ketel. Dit kan efficiënter, namelijk met een combiketel. Een combiketel combineer het beste van twee werelden. Een boiler zorgt voor warm water in de keuken of badkamer. Een solo cv-ketel zorgt voor warm water dat nodig is voor de verwarming in huis. Een combiketel vervuld beide functies. Het warmt je huis op en zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt.  Lees snel verder om erachter te komen wat de voordelen van een combi-ketel zijn. 

Ruimte

Op de eerst plaats helpt een combi-ketel je ruimte te besparen, want boilers en cv-ketels zijn geen kleine apparaten. Door deze twee apparaten te combineren nemen ze minder ruimte in beslag. Deze ruimte kun je dan weer voor iets anders gebruiken. 

Geld besparen

Het is voordeliger om een combi-ketel te kopen dan een losse cv-ketel en een losse boiler. Als je kiest voor een combiketel hoef je maar één apparaat te onderhouden in plaats van twee. Dit helpt je om te besparen op de kosten. Een boiler, solo cv-ketel  of combiketel bestaat uit verschillende onderdelen. Als er nu iets kapot gaat hoef je slechts de onderdelen van één apparaat te vervangen.  

Besparen op de energierekening

Het is zuiniger om een combiketel te hebben dan een solo cv-ketel en een boiler. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook beter voor het milieu. Vooral als je het combineert met een slimme thermostaat. Een slimme thermostaat met een bewegingssensor en temperatuurregeling per kamer helpt je energiezuinig te verwarmen. Een atag cv ketel kopen is een goede optie als je een goede combi-ketel wilt die je kunt combineren met een slimme thermostaat. 

Tip: om minder warmte verloren te laten gaan moet je de combiketel zo dicht mogelijk bij de keuken en badkamer hangen. 

Verschillende opties

HR-ketel of VR-ketel

Een combi-ketel komt in twee verschillende soorten: een hoogrendementsketel en een verbeterd rendement ketel. Een hoogrendementsketel heeft zoals de naam al verklapt een hoger rendement, maar is wel een stuk duurder dan een verbeterd rendement ketel. 

Doorstroomsysteem of voorraadvat

Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor een combi-ketel met een doorstroomsysteem. Het systeem warmt het water pas op als je de verwarming hoger zet of als je om warm water vraagt. Je kunt ook kiezen voor een combi-ketel met een voorraadvat. Een bepaalde hoeveelheid water wordt dan op temperatuur gehouden zodat je altijd gelijk over warm water beschikt. Zo hoef je nooit meer lang te wachten op warm water. Het nadeel hiervan is dat je wel meer energie gebruikt. Het water wordt namelijk ook warm gehouden op het moment dat je het water niet gebruikt. 

Nu we al deze voordelen op een rijtje hebben gezet kun je bekijken of een combi-ketel in jouw woonsituatie past. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *