Lichtmast Huren voor Bouwplaats

Wat zijn de beste lichtmasten voor werkvakverlichting en op de bouwplaats?

Elke nacht en ochtend (ook in het weekend) werken er in de Nederlandse bouw en infra talloze specialisten met lichtmasten. Langs de snelweg, aan het spoor en op de bouwplaats. Om veilig te werken wilt u als uitvoerder de beste lichtmasten voor uw bouw- of werkvakverlichting. Genoeg licht, de beste huurprijs en zuinig in energieverbruik. Maar hoe kiest u de beste voor uw project? In deze blog leest u tips voor het huren van de beste lichtmast voor bouw- en werkvakverlichting.

De beste lichtmast voor bouwverlichting huren: eenvoud en stormvast 

Bij het kiezen van lichtmasten voor een bouwproject is de huurprijs vaak het belangrijkst. De lichtmast blijft namelijk voor lange tijd op dezelfde plek staan, moet stormbestendig zijn en hoeft verder aan weinig eisen te voldoen. Zo is in de meeste gevallen een telescopische lichtmast met hydraulisch aangedreven hefsysteem niet nodig. Daarom wordt in de meeste gevallen een eenvoudige lichtmast op stelconplaat ingezet.  

Nog geen elektriciteit? Dan kunt u kiezen voor lichtmastaggregaten. Dit zijn stationaire lichtmasten met een intern aggregaat zodat u geen netaansluiting nodig heeft. Maar als u een groot terrein moet verlichten, kost dit een hoop brandstof. Het is dan voordeliger om hybride lichtmasten te huren of lichtmasten op stelconplaat met een hybride aggregaat. 

De beste lichtmast voor werkvakverlichting: snelheid en mobiliteit 

In tegenstelling tot bouwverlichting, bent u bij werkvakverlichting het meest gebaad bij snel inzetbare lichtmasten en mobiele lichtmasten. Want langs de snelweg of het spoor werkt u vaak maar voor enkele nachten op dezelfde plek. Mobiele lichtmasten met een hydraulisch aangedreven uitschuifsysteem zijn bij uitstek de beste lichtmasten voor deze toepassing. Deze lichtmasten op wielen kunt u eenvoudig verplaatsen aan de trekhaak van uw voertuig.  

De meeste mobiele lichtmasten zijn niet veel hoger dan 8 meter en hebben kantelbare lampen. Daarmee voorkomt u dat de lichtmast automobilisten verblind. Daarbij hebben sommige een intern aggregaat zodat u niet bij elk vak een stroomaansluiting nodig heeft. Om brandstof te besparen zijn dit soort mobiele lichtmasten ook verkrijgbaar in hybride uitvoering met een interne accu. Zo kunt u snel weer verder naar het volgende werkgebied, zonder aansluitingen of hoge brandstofkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *