Nieuw Ingericht Magazijn

Nieuw magazijn? Vergeet hier geen rekening mee te houden

Na een paar maanden wachten mag je eindelijk je nieuwe magazijn inrichten. Aan het begin van een startend bedrijfje, werken ondernemers vaak nog uit huis bijvoorbeeld op zolder of in de keuken. Na een tijdje merkt zowel de ondernemer als zijn gezin dat het bedrijf ontzettend erg groeit, waardoor er meer ruimte beschikbaar moet komen buitenshuis. Op dit soort momenten is het dus mogelijk om een professioneel magazijn te zoeken en deze ook daadwerkelijk goed in te richten, maar wat heb je precies allemaal nodig voor zo’n nieuw magazijn? Wat voor soort producten voor in het magazijn moet je aanschaffen? Hieronder worden enkele tips genoemd waar je rekening mee moet houden wanneer je een nieuw magazijn inricht.

Vergeet deze belangrijke punten niet vóór het inrichten

Voordat je een magazijn koopt of huurt, is het enorm belangrijk dat je over de volgende punten goed nadenkt. Zo moet je bijvoorbeeld goed nadenken over de locatie van je magazijn. De locatie voor je magazijn staat namelijk vast en kan niet veranderd worden. Denk daarom goed na over de reistijd maar ook aan de mogelijkheden voor laden en lossen. Het zou namelijk enorm vervelend zijn, dat je na een aantal weken erachter komt dat de elektrische palletwagen niet goed kan keren. Daarnaast is het ook voor jezelf verstandig om te kijken naar PostNL pakketpunten. Zijn deze afleverpunten in de buurt? Dan is dat ontzettend fijn omdat je simpelweg zelf niet ver hoeft te reizen om bepaalde pakketjes af te leveren.

Het inrichten van je eigen, nieuwe magazijn

Wanneer je eenmaal een professioneel magazijn uitgezocht hebt, is het de hoogste tijd om een goede inrichting te vinden, want hoe ga je dit magazijn precies inrichten? Dit hangt vooral af van het soort bedrijf wat je opstart. De inrichting van het magazijn van een kledingwinkel is namelijk heel anders dan wanneer je bijvoorbeeld een magazijn hebt voor bouwmaterialen. Bij veel magazijnen heb je in ieder geval een praktische inpaktafel nodig. Voor een inpaktafel heb je verschillende meubels en producten nodig. Bij het aanschaffen van zo’n inpaktafel is het handig om een ruim werkblad te kopen waar je je computer en labelprinter goed op kwijt kan. Daarnaast heb je ook dozen, opvulmateriaal en tape nodig. Dit moet allemaal op deze paktafel kwijt kunnen.

Tips voor het verdere inrichten en de veiligheid

Het zal je misschien niet helemaal verbazen, maar het is ontzettend handig om van tevoren een duidelijke plattegrond te tekenen van de nieuwe ruimte voor je magazijn. Zo kun je voor jezelf bepalen welke plekken in de ruimte je het meest gaat gebruiken. Daarnaast kun je goed in de gaten houden waar je je meubels wilt neerzetten zodat je dat niet straks ter plekke moet uitvogelen. Zo kun je ook de breedte van gangpaden bedenken en dat is goed voor de veiligheid. Je moet er namelijk voor zorgen dat je op elke plek genoeg ruimte hebt om je vrij te bewegen. Het is ook belangrijk dat je zorgt dat er nergens objecten in paden neerzet. Hier kunnen werknemers over struikelen en dat is gevaarlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *