Slaapkamertrends van 2022

Dit waren de slaapkamertrends van 2022

Een goede nachtrust is cruciaal om een volgende dag fit en met een energiek gevoel op te staan. De gemiddelde mens slaapt dagelijks zo’n acht uur. Wist je dat er jaarlijks een Internationale Dag van de Slaap georganiseerd wordt in het voorjaar? Verschillende factoren hebben invloed op je nachtrust. Lig je tot laat op de avond te piekeren? Licht het scherm van je mobiele telefoon voortdurend op? Valt er veel licht van buiten naar binnen? Dat laatste is eenvoudig op te lossen, door voor nieuwe Luxaflex® raamdecoratie te kiezen. Niet alleen goed voor je nachtrust; ook geeft de raamdecoratie het interieur in de slaapkamer een impuls. Wat waren de slaapkamertrends van 2022? In dit artikel lees je er meer over.

Hotel chic als populaire stijl voor de slaapkamer

Dit jaar kiezen veel huishoudens voor gordijnen die passen bij de stijl hotel chic. Denk hierbij aan zachte gordijnen, vaak gemaakt van fluweel. Dit type stof, ook wel bekend als velvet, past goed bij luxe houten meubels en accessoires. Evenals dat de combinatie met messing en bijvoorbeeld marmer passend is. Combineer de fluwelen gordijnen met een donkere kleur op de wand of bijvoorbeeld een gedetailleerd behang. Kies hierbij voor een luxe print, die best wat drukker mag zijn.

Slaapkamers in een bohemian-stijl

Naast hotel chic is ook bohemian een populaire stijl voor de slaapkamer dit jaar. Binnen deze interieurstijl worden elementen uit verschillende werelddelen met elkaar gecombineerd. Kleuren die vaak terugkeren in een dergelijk interieur zijn rood, geel, oranje en roze. Niet voor niets wordt bohemian vaak omschreven als “een beetje gek”, “een hippiestijl”. Het maakt mensen blij en geeft ze een energiek gevoel! In een slaapkamer met een bohemian stijl wordt vaak gekozen voor een mix van verschillende stoffen, voor bamboe, voor diverse kleuren en een aantal gouden accessoires.

Vul de slaapkamer met grotere meubels

Tot voor kort werd vaak gesteld dat de slaapkamer zo clean mogelijk moest worden ingericht. Een te drukke ruimte zou de nachtrust van mensen negatief beïnvloeden. Hier kijkt men tegenwoordig anders naar; de slaapkamer mag best wat grote meubels bevatten. Denk bijvoorbeeld aan een groot hoofdbord aan het uiteinde van het bed, volumineuze gordijnen voor de ramen en een warm vloerkleed op de grond. Je kunt een botanisch element toevoegen, door de slaapkamer van een grote kamerplant te voorzien. Het zorgt voor zuurstof in de ruimte en geeft deze kleur.

Maak gebruik van layering in de slaapkamer

Bij de keuze voor volumineuze gordijnen is het interessant te kijken naar een andere trend op het gebied van raamdecoratie: layering. Hierbij worden verschillende soorten raamdecoratie met elkaar gecombineerd. Denk aan hangende gordijnen met bijvoorbeeld houten jaloezieën. Layering zorgt voor diepte in een ruimte en biedt je de mogelijkheid te spelen met de lichtinval en privacy in de kamer. In de avond sluit je beide soorten raamdecoratie, terwijl je overdag alleen de houten jaloezieën naar beneden laat. Zo valt er licht naar binnen én geniet je van je privacy als je jezelf snel omkleedt na het werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *