Wat is het beste type barbecue

Wat is het beste type barbecue?

Bij het kopen van een nieuw barbecue moet je vaak eerst beginnen met het bepalen van het soort BBQ. Dit hangt helemaal af van het type brandstof dat gebruikt wordt door de barbecue. Je moet dus eerst beslissen welke brandstof je het liefst wilt gebruiken. Als je geen voorkeur hebt dan moet je de verschillen tussen de soorten barbecues te weten komen. Lees daarom snel dit artikel door! 

Gasbarbecue 

Je kunt bijvoorbeeld een gasbarbecue van Weber kopen, wat door steeds meer mensen gedaan wordt. Dit komt doordat zo’n BBQ veel gemak biedt. Je hoeft namelijk alleen maar een gasfles aan te sluiten op de barbecue en vervolgens kun je gewoon de vlam aanzetten. Een gasbarbecue werkt daarom ongeveer hetzelfde als een gasfornuis waarop je een koekenpan van Brabantia kunt gebruiken. Je BBQ is snel op temperatuur en je kunt er dan direct vlees op gooien. Soms gaat het wat te snel, je kunt dan de knop gewoon wat omlaag draaien. Je barbecue is dan binnen een mum van tijd op de juiste temperatuur. Ook komt er bij een gasbarbecue minder rook vrij doordat je geen kolen verbrandt. 

Elektrische barbecue

Nog altijd zijn elektrische BBQ’s veel minder populair dan de gas- en houtskoolbarbecue. Dit is enigszins logisch doordat het qua prestaties een beetje achterloopt, al is het alsnog niet direct een afrader om deze BBQ te kopen. Het is wel goed om te weten dat je dichtbij een stopcontact nodig hebt als je een elektrische barbecue wilt gebruiken. Daarom zijn ze niet echt handig als je wilt barbecueën in een park of bos. Voor balkons zijn ze juist wel weer ideaal omdat een elektrische BBQ compact is. Bovendien is het ook nog een stuk veiliger dan een gas- of houtskoolbarbecue doordat je geen gas of kolen gebruikt. 

Houtskoolbarbecue

Als we het hebben over de klassieke BBQ dan is dit natuurlijk de houtskoolbarbecue. Het geeft je bijna een nostalgisch gevoel doordat veel mensen hiermee opgegroeid zijn. De nieuwe soorten BBQ’s mogen dan wel sterk in opkomst zijn, alsnog is de houtskoolbarbecue erg populair in Nederland. Dit geeft je het traditionele BBQ gevoel, terwijl het eten ook nog eens lekker zal smaken doordat er veel rook vrijkomt. Dit is direct ook het nadeel van de houtskoolbarbecue, er komt namelijk veel rook vrij doordat je kolen verbrandt. Bovendien is de temperatuur lastig te regelen, terwijl zo’n BBQ ook veel onderhoud nodig heeft. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *