Pressol pneumatische Vul pomp set 18KG met Vulpistool + snelkoppeling model 19000518

Alles wat je moet weten over oliepompen

De oliepomp is een veel voorkomende pomp in werkplaatsen en garages. Met een oliepomp kun je olie snel, veilig en zonder te knoeien overpompen. We kennen de oliepomp in verschillende toepassingen. Wanneer je  op zoek bent naar een oliepomp, dan zul je zowel pneumatische oliepompen, elektrische oliepompen, als handbediende oliepompen tegenkomen. Ook membraan pompen zijn uitermate geschikt voor het verpompen van olie.

Deze pompen zijn voor verschillende situaties geschikt. Bedenk goed welke oliepomp het beste bij jouw toepassing past. Hieronder vind je een korte beschrijving van de diverse pompen.

Pneumatische pompen

De pneumatische olie- en vloeistofpomp is een lucht aangedreven pomp. Deze pomp is uitermate geschikt voor het verpompen van olie uit middelgrote en grote vaten van 60, 200 liter tot zelfs 1000 liter. Er zijn oliepompen van kwaliteitsmerken als Lincoln en Pressol, zoals de Lincoln PMV pomp en de Stuby. Deze pompen hebben doorgaans een verhouding van 1:1 tot 5:1 en zijn veel te vinden bij grote werkplaatsen en garages waar onderhoud wordt gepleegd aan groot materieel.

Elektrische oliepompen

Elektrische oliepompen bieden uitkomst, wanneer er geen perslucht aanwezig is. Met de Lincoln Quicklub lijn is er de mogelijkheid om een smeersysteem aan te leggen op 24v, 230v en 400v. Deze hoogwaardige smeersystemen kunnen met verschillende reservoirs geleverd worden, zo heb je altijd de juiste elektrische oliepomp voor de betreffende toepassing. Deze Elektrische pompen worden vaak ingezet voor het smeren van kettingen en lagers. De pompen kunnen middels een progressief verdeler een zeer precieze hoeveelheid olie op het gewenste smeerpunt leveren.

Membraanpompen

Een andere veel voorkomende pomp is de membraanpomp. De membraanpomp maakt gebruik van membranen die heen en weer bewegen, om zo de olie of andere substantie te verpompen. Het voordeel van de membraanpomp is dat deze lucht gedreven zijn, eenvoudig in onderhoud, droog zelf aanzuigend en kunnen onbeperkt drooglopen. De capaciteit is daarbij eenvoudig te regelen door de luchttoevoer te reduceren.

Handbediende Oliepomp

De handbediende oliepomp is ideaal wanneer je olie verpompt, maar niet in grote hoeveelheden. Deze handbediende oliepompen zijn geschikt voor vaten van 60 tot 200 liter. Je vindt deze pomp vaak bij autobedrijven voor het bijvullen van motorolie.

Ancotech is specialist in smeertechniek

Ancotech smeertechniek is een bedrijf dat zich door de jaren heen heeft gespecialiseerd op het gebied van smeersystemen en smeertechniek. Door de firma Ancotech worden bedrijven in zowel het binnen- als buitenland geholpen met hun smeersystemen en smeermiddelen. De bedrijven maken graag gebruik van de expert Ancotech, omdat door een goede smering de onderhoudskosten en het energieverbruik minder worden. Laat daarom niets aan het toeval over en laat eerst beoordelen wat en hoe er gesmeerd moet worden. De firma Ancotech zal je graag met raad en daad bijstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *