RVS Kabelbinders Kortpack met close-up shopping_1000x1000

Waarom tyraps onderschat worden en wat je er allemaal mee kunt

Of je nou handig bent of niet. Of je affiiniteit hebt met de bouw of helemaal niet. Iedereen heeft gehoord -al dan niet gebruik gemaakt- van de tyrap. Het is een product wat je op veel verschillende manieren kunt gebruiken en voor veel zaken de oplossing is. Maar, waar kun je tyraps eigenlijk allemaal voor gebruiken? Dat de opties eindeloos zijn, dat weten we. Wat je er specifiek mee kunt, laten we in dit artikel naar voren komen. 

Wat weet jij over de tyrap?

Feit 1 

Allereerst een paar feitjes over een van de meest gebruikte producten. Wij noemen het tyraps, maar er zijn nog meer namen voor dit product, zoals: sluitstrip, ladderstrip, treksluiter, kabelbinder, snelbinder, bundelbandje, colsonbandje, sjorbandje of trekboei. Hoewel veel mensen misschien begrijpen wat je bedoelt bij het noemen van een treksluiter, is de originele naam toch echt Ty-Rap. 

Feit 2

Dat ze door iedereen worden gebruikt, weten we, want ze zijn ook heel handig in gebruik. Maar, wist je dat de politie ze ook gebruikt als vervanging voor handboeien? Ze gebruiken een speciale variant van de tyraps bij grote arrestaties, bijvoorbeeld bij rellen. Na gebruik worden ze altijd weggegooid. 

Feit 3

Hoewel de politie ze dus weggooit, hoeft dit niet altijd het geval te zijn bij tyraps. Ze kunnen namelijk eenvoudig opnieuw worden gebruikt. Ook als ze daarvoor niet zijn ontworpen. Je kunt bijvoorbeeld een naald onder het lipje schuiven, om de tyrap los te maken. Het nadeel is wel dat de tyrap op deze manier zijn sterkte verliest en daardoor niet meer voor alle zaken gebruikt kan worden.

Feit 4 

Als een nylon of rvs tyrap niet stevig genoeg is voor de klus, bestaan er altijd nog metalen tyraps. Deze metalen versie zijn zelfs vlambestendig. 

Feit 5

Er worden per jaar miljarden tyraps geproduceerd. En met miljarden wordt dan tot 100 miljard bedoeld. De grote aantallen per jaar is te danken aan het gebruik van het product wereldwijd, maar ook doordat er 45 bedrijven in de wereld zijn die ze produceren. 

Feit 6

Een tyrap wordt het vaakst gebruikt om iets tijdelijk vast te zetten. Rond de 80% van de tyraps worden minder dan één jaar gebruikt. Zonde! Want als een tyrap na gebruik wordt weggegooid, is het geen duurzaam product. 

Waar kun je een tyrap voor gebruiken?

Kabels binden

Een tyrap is ideaal om kabels bij elkaar te houden zonder dat ze in de knoop raken. Denk bijvoorbeeld ook aan kabels achter je tv. Met een tyrap houd je al die kabels netjes bij elkaar, zodat ze netjes weggewerkt kunnen worden. Waarschijnlijk stamt de bijnaam ‘kabelbinder’ hier ook vanaf. 

Reparatie

Is er iets kapot? Dan is de tyrap de oplossing. Vooral als iets is afgebroken, kun je de tyrap gebruiken als houvast. Denk bijvoorbeeld aan een afgebroken rits. Als je er een tyrap aan vast maakt, kun je de rits weer gemakkelijk gebruiken. Dat geldt natuurlijk voor een tal andere zaken. 

Ophangen

Vaak gebruik je touw om iets op te hangen, maar bij gebrek aan touw of draad, kan een tyrap ook zeker dienen als ophang materiaal. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van feestversiering. Daar is een tyrap uiterest geschikt voor. Maar denk ook aan marketingmaterialen, zoals banners of ander reclamemateriaal. Deze kun je makkelijk aan een hek ophangen door middel van tyraps. 

Vastbinden

De politie bindt mensen met hun handen vast. Maar, je kunt er nog veel meer mee vast binden. Denk bijvoorbeeld aan een regenpijp die je op z’n plek wil houden. Of een bouwlamp die je op een bepaalde hoek wil richten. Wellicht kun je die bouwlamp aan een paal vastbinden door middel van een tyrap. Ook bij het verpakken van bouwmaterialen kunnen tyraps van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan materialen die je van de leverancier naar de klant wil vervoeren, maar wel zo dicht mogelijk bij mekaar wil houden. Een tyrap erom en aantrekken maar. De naam ‘treksluiter’ stamt hier wellicht vanaf. 

Je kunt het zo gek niet bedenken of een tyrap komt van pas. Het is een ideaal product, welke je voor zoveel zaken kunt gebruiken. Het is niet alleen een must have voor op de bouw, maar ook zeker een product dat je thuis niet mag missen. Het is het ideale materiaal voor alle huis, tuin en keuken klussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *