Groene planten

Maak een koele groene oase van jouw huis

Onze zomers worden steeds warmer. Daar kunnen we niet meer omheen. De beste manier om die hete zomers door te komen, is door jouw huis te isoleren en jouw tuin of balkon te beplanten met verkoelende planten.

Groen is koel. Planten kunnen ons helpen met de frisheid in en rond onze woningen te bewaren. Strakke gazons maken plaats voor weelderige groene tuinen en ommuurde stadstuinen en balkons veranderen in kleine oases. Het houdt de warmte buiten, maar al dat groen is ook nog eens bijzonder decoratief.

Het jungle thema maakt een revival door. Mensen kiezen voor groen in huis, voor groene accessoires, hangende planten, behangpapier met jungle-motieven. En waarom ook niet? Al dat groen in huis is simpelweg hip.

Een kleine jungle in huis

Door jouw huis aan te kleden met levende planten, hou je niet alleen de lucht schoon en fris, maar help je jouw huis ook koeler te houden in de warme zomers. Planten in huis zijn goed voor jouw gezondheid én zelfs voor jouw mentale welzijn.

Kies voor grote potplanten wanneer je een groot salon hebt. Kies voor hangende planten in macramé pothangers in de badkamer of voor kleine vetplanten op alle mogelijke richels, kasten en planken. Versterk het gevoel van een indoor jungle met de juiste kamer decoratie.

Een groen balkon of terras

Niet iedereen beschikt over een weelderige tuin, maar je kan ook een klein terras of een stadsbalkon omtoveren tot een groene oase. Hangplanten aan het plafond van jouw balkon en over de balustrade. Kies voor planten die goed tegen het Belgische weer kunnen.

Een terras kleed je eenvoudig aan met een grote bloempot voor buiten vol geurige planten zoals lavendel of citroenmelisse. Wist je dat citroenmelisse ook nog eens muggen afweert? Handig!

Heb je wat meer ruimte? Misschien is een vierkante meter tuin dan wel wat voor jou. In deze handige vierkante bakken, al dan niet op pootjes, kweek jij zelf kleine groenten en verse kruiden. Denk aan munt, bieslook en peterselie, of zelfs sla en tomaatjes.

Een beetje groen op kantoor

Je hoeft het groen niet te beperken tot je eigen huis. Ook op kantoor kan je baat hebben van een (kleine) potplant. Een beetje groen op je bureau fleurt de boel helemaal op. Bovendien is het gezond om planten in je omgeving te zetten.

Is een plant op kantoor niet mogelijk? Dan kies je gewoon voor toffe bureau accessoires met een palmboomprint!

Onze wereld wordt steeds warmer. Ons omringen door verkoelende planten kan ons helpen de zomers door te komen. Maar bovenal is al dat groen gewoon mooi en sfeervol. Win-win!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *