Parasol in je tuin of balkon

Een parasol is een echte musthave in jouw tuin

Niks is fijner dan in de zomermaanden heerlijk genieten van jouw tuin. Als je jouw tuin mooi hebt aangekleed kan het aanvoelen als een paradijs, jouw paradijs wel te verstaan. Als de zon zijn stralen op de fleurige bloemen richt, hoef je niet eens op vakantie om te relaxen, je kunt gewoon heerlijk genieten van jouw prachtige tuin. Helaas zijn de zomermaanden hier niet alleen vol zonnestralen en valt er zo nu en dan flinke regen uit de lucht. Om dat probleem op te lossen, kun je natuurlijk een terrasoverkapping of serre laten bouwen, op die manier vergroot je jouw wooncomfort. Maar, een parasol biedt ook het nodige comfort en brengt zo zijn voordelen met zich mee. Benieuwd waarom je beter een parasol aan kunt schaffen? Je leest het hieronder.

De voordelen van een parasol

  • Voor ieder wat wils

Er zijn zoveel verschillende parasols, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maar daardoor kun je wel de parasol vinden die bij jouw wensen en behoeften past. Als je een parasol voor op het strand zoekt, dan is een lichte parasol prima. Deze steek je gemakkelijk in het zand en zo kun je heerlijk in de schaduw genieten. Maar, ook voor een picknick kan zo’n paraplu een uitkomst zijn. 

In jouw tuin wil je natuurlijk een veel grotere parasol, maar ook met meer gewicht. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat hij met de eerste beste windvlaag bij de buren in de tuin belandt. Ook als je op zoek bent naar een tuinparasol, zijn er weer veel mogelijkheden. Wil je een parasol met een parasolvoet? Dan zijn er de volgende opties: een stokparasol of een zweefparasol. Wil je het liefst niks op de grond hebben staan? Dan is een muurparasol het ideale product voor jou. 

Bovendien zijn ze er in verschillende maten, kleuren en patronen. Zo kan het bijna niet anders dan dat jij de parasol vindt die aan jouw wensen voldoet. 

  • Het biedt comfort

Een parasol kan ook heel veel comfort bieden. Ze beschermen niet alleen tegen de zon, maar kunnen ook dienen als schuilplek als het niet te hard regent. 

Daarnaast kunnen ze ook nog eens heel sfeervol zijn. Een parasol kun je gebruiken als echte eyecatcher in de tuin. En het leuke eraan is dat er veel accessoires voor bestaan. Denk bijvoorbeeld aan een parasolhoes om de parasol te beschermen als het weer eens hard regent of hagelt. 

Om echte sfeer te creëren in jouw achtertuin, kun je makkelijk parasol verlichting installeren. Weg met de felle lampen en geniet van dimbaar led licht wat die gezellige sfeer met zich meebrengt. 

Zoals we eerder al zeiden is de zomer niet alleen maar gevuld met zonnestralen en daarom kan het ’s avonds ook flink afkoelen. Als je daar last van hebt, zul je sneller binnen voor de tv gaan zitten, wat natuurlijk best zonde is. Een vuurkorf of open haard kan dan een uitkomst bieden. Maar, om de sfeer in de parasol helemaal af te maken, kun je beter kiezen voor een parasolheater. Zo maak jij jouw tuin heel sfeervol en breng jij elke avond in jouw prachtige tuin door. Met verlichting en verwarming is jouw parasol toch helemaal compleet? 

  • Makkelijk te verplaatsen

Een parasol is niet alleen makkelijk in montage, je kunt deze ook makkelijk weer verplaatsen. Nou zijn de meeste tuinparasols wel te zwaar om ze elke dag door heel de tuin te verplaatsen, maar het kan natuurlijk zijn dat je de parasol zo nu en dan moet verzetten. Denk eraan als je bijvoorbeeld een partytent wil plaatsen voor een feestje of als je de tuin onder handen gaat nemen door onkruid te wieken, dan kan een parasol nog wel eens in de weg staan. Heb je een muurparasol? Dan gaat het verplaatsen natuurlijk wat lastiger worden. Maar, waarschijnlijk hoeft die bij een verhuizing pas echt verplaatst te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *