LED

Waarom kiezen voor ledverlichting?

Ben je op zoek naar nieuwe verlichting voor in jouw woning? Dan heb je behoorlijk wat te kiezen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw spaarlampen te vervangen door nieuwe spaarlampen. Toch is dit niet de beste keuze. Het is namelijk beter om spaarlampen te vervangen door ledverlichting. Zie jij niet in waarom je voor deze verlichting moet kiezen? Wij zetten de grootste voordelen hieronder voor je op een rijtje.

Beter voor het milieu

Een belangrijke reden om voor ledverlichting te kiezen, is omdat jij hiermee een steentje bijdraagt aan het milieu. Ledlampen zijn namelijk energiezuiniger dan gloei- en spaarlampen. Het verschil is zelfs ontzettend groot. Zo verbruikt een ledlamp tot wel 90 procent minder energie dan een gloeilamp. Daarbij komt dat ze een langere levensduur hebben. Je hebt er jarenlang plezier van, waardoor je niet snel een nieuwe lamp hoeft te kopen. Dit betekent dat de productie van lampen omlaag kan wanneer meer mensen kiezen voor ledlampen. Ook dit is positief voor het milieu.

Jij bespaart op je energiekosten

Overstappen van gloei- of spaarlampen naar ledverlichting is niet alleen maar goed voor het milieu. Nee, want het is ook goed voor jouw portemonnee. In de aanschaf zijn ledlampen duurder, maar ze verbruiken aanzienlijk minder energie. Dit heeft een positief effect op jouw energierekening. Je verbruikt minder energie, waardoor je geld bespaart. Daarbij komt dat ledlampen langer meegaan, waardoor je niet snel nieuwe hoeft te kopen. Op de korte termijn is ledverlichting duurder, maar op de lange termijn bespaar je er vaak flink door.

LED

Strakke verlichting

Heb je een strak interieur? Dan zoek je hier uiteraard bijpassende verlichting voor. Een hanglamp aan het planfond biedt in dat geval mogelijk geen uitkomst. Dit betekent niet dat je niet voor ledverlichting kunt kiezen. Nee, want er zijn ook led inbouwspots. Deze worden in het plafond verwerkt, waardoor de verlichting bijdraagt aan de strakke uitstraling van jouw interieur. Het mooie is dat deze spotjes er in allerlei kleuren zijn. Zo kun je bijvoorbeeld voor een inbouwspot zwart kiezen, maar ook voor witte of aluminium inbouwspots. Hierdoor zijn er voor ieder interieur passende inbouwspots te vinden.

Verlichting in verschillende kleuren

Van gloei- en spaarlampen weten we niet beter dan dat ze allemaal dezelfde kleur licht afgeven. Ook bij ledverlichting kun je voor deze standaard kleur kiezen, maar dat hoeft nee. Nee, want ledlampen kunnen ontzettend veel verschillende kleuren aannemen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de LED spot GU10. Doordat deze verlichting van kleur kan veranderen, geef jij een ruimte een andere dimensie. Mede hierdoor kunnen we led spots niet alleen zien als functionele verlichting, maar ook als sfeerverlichting. Je wisselt makkelijk van kleuren met behulp van een afstandsbediening of met jouw smartphone.

Ledverlichting is dimbaar

De gemiddelde gloei- en hallogeenlamp schakel je in met behulp van een schakelaar. De lampen kennen meestal slechts twee standen, namelijk aan en uit. Dit is bij ledverlichting niet het geval. Nee, want ledlampen kun je dimmen. Dit geldt niet alleen voor de standaard verlichting, maar ook voor de inbouwspots. Je bedient de lampen met een dimmer, waardoor je zelf de lichtintensiteit bepaalt. Bij verlichting op schakelaar is dit niet mogelijk. Ledverlichting kan tegenwoordig ook bediend worden met behulp van en smartphone.

LED

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *