Luxe bed

Een luxe slaapkamer creëer je zo

Ben je een liefhebber van de luxe interieurstijl? Tover de slaapkamer dan om tot een chique hotelkamer. Het is toch heerlijk om een hotelgevoel te krijgen in je eigen woning? Hieronder lees je precies hoe je deze make-over het beste aan kunt pakken. Veel succes met het creëren van een luxe slaapkamer! 

Kies voor warme of neutrale kleuren

Er is niet één specifieke kleur waar je de slaapkamer een luxe uitstraling mee geeft. Wel zie je vaak warme of diepe kleuren terugkomen. Denk hierbij aan koningsblauw, terracotta, aubergine en smaragd groen. Ook neutrale tinten als beige, honingbruin en warm grijs doen het altijd goed. Kies vooral iets wat bij jouw eigen stijl past en blijf weg bij neon kleuren of te veel koele tinten.

Maak gebruik van rijke materialen

Luxe creëer je ook door middel van rijke materialen. Kies voor meubels of accessoires met fluweel, satijn, imitatiebont, (imitatie)leer, kwalitatief hout, messing, koper, goud, marmer, glas of ieder ander luxe ogend materiaal. Probeer alles mooi met elkaar te combineren door een duidelijk kleurenpalet aan te houden.

Luxe bed

Investeer in een luxe bed

Het bed is het middelpunt van de slaapkamer. En bij de luxe woonstijl mag het bed extra groot en chic zijn. Een hoge boxspring is bijvoorbeeld een mooie keuze. Laat een boxspring bed op maat maken zodat het perfect aansluit bij jouw wensen. Bepaal het materiaal, de kleur en de look van het bed. Kies daarnaast een geschikt matras voor optimaal ligcomfort. Met een hoogwaardige topper erbovenop wordt het nog aangenamer. Verdiep je tot slot in alle mogelijke extra’s. Op de afbeelding hieronder zie je het luxe boxspring bed ‘Superia’ van Silvano. Met gebruik van de configurator op de website hebben we een elektrisch verstelbare lattenbodem toegevoegd. Op en top luxe!

Besteed extra aandacht aan verlichting

In een luxe slaapkamer mag extra aandacht worden besteed aan de verlichting. Kies voor lampen met een prachtig design, van luxe materialen en in een kleur die past bij de rest van de inrichting. Deze lampen kun je tegelijkertijd inzetten als decoratiestukken. Creëer meer sfeer met verlichting door daarnaast te kiezen voor een warme lichtkleur. Dit zorgt voor een knus en romantisch gevoel.

Voeg een haard toe aan de slaapkamer

Wil je echt helemaal uitpakken? Plaats dan tot slot een mooie haard in de slaapkamer. Bijvoorbeeld een moderne gashaard of een sfeervolle elektrische haard. Dit maakt het luxe plaatje helemaal compleet.

Luxe bed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *