houten vloer

Waarom een houten vloer en vloerverwarming juist wél samengaan

In veel nieuwbouwhuizen is het de standaard. Ook bij het verbouwen of renoveren van oudere woningen is het steeds gebruikelijker. Waar we het over hebben? De gouden combinatie: een houten vloer en vloerverwarming. In tegenstelling tot wat veel mensen nog denken, gaan die twee juist heel goed samen. Tenminste, als je weet wat je doet. In dit blog lees je waarom een houten vloer juist wél samengaat met vloerverwarming, plus de voordelen ervan.

Hout en vloerverwarming

Dat hout en vloerverwarming niet zouden samengaan, heeft te maken met de natuurlijke aard van hout. Het zou krimpen bij temperatuurverschillen, bijvoorbeeld door verwarming. Op zich is die gedachte niet vreemd. De gemiddelde schuurdeur trekt in de winter immers ook vaak een beetje krom.

Is dat voor een houten vloer en vloerverwarming dan ook zo? Niet bij Dutzfloors. De Friese expert in houten vloeren produceert vloeren op een manier die de werking van het hout minimaliseert. Ze gebruiken uitsluitend hoogwaardig en sterk Europees eikenhout dat ze laten drogen in Nederland. Door de op maat gemaakte droogschema’s van Dutzfloors raakt het eikenhout gewend aan ons klimaat.

Weet je niet zeker of een houten vloer en vloerverwarming kan in jouw huis? Bij een bezoek aan Dutzfloors’ showroom kom je als bezoeker alles te weten. Luchtvochtigheid, het onderhoud van een houten vloer, de juiste opstookprotocollen. Mede hierdoor garanderen ze houten vloeren die perfect samengaan met vloerverwarming.

 

Vloerverwarming brengt comfort in huis

Vloerverwarming is populairder dan ooit. Een grote reden hiervan is dat het gewoon heel erg comfortabel is. Huiseigenaren met vloerverwarming lopen dan ook het liefst de hele dag op sokken door het huis. De vloer is aangenaam en zeer gelijkmatig verwarmd.

Daarnaast houdt een eikenhouten vloer de warmte goed vast, zelfs als de verwarming is uitgezet. Het geeft je dus niet alleen comfort, maar brengt ook de jaarlijkse stookkosten naar beneden. Een ander groot voordeel van een houten vloer met vloerverwarming is de ruimte. De verwarming bevindt zich immers onder de vloer. En geen radiatoren in de kamer betekent meer ruimte voor jouw mooie interieur.

 

Groot assortiment vloeren voor vloerverwarming

Helaas is niet elke houten vloer geschikt voor vloerverwarming. Een vloer mag bijvoorbeeld niet te dik zijn. In de showroom van Dutzfloors vind je niet alleen een groot assortiment van de beste vloeren. Ook krijg je een passend advies voor jouw woonsituatie. Zo weet je zeker wat wel en niet kan, en of jouw huis geschikt is voor vloerverwarming.

Loop door compleet ingerichte stijlkamers en bekijk vloeren van Europees eikenhout van dichtbij. Of je nu houdt van een traditionele visgraatvloer of liever over een ouderwetse kasteelvloer loopt – er is heel veel mogelijk. Jij kiest de vloer en de experts doen de rest. En daarna? Dan loop jij nog jarenlang op sokken door huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *