EPDM Dakpakket

Waarom epdm dakbedekking steeds populairder wordt

Het renoveren van je dak is vaak een hele klus waar een serieus kostenplaatje aan hangt. Graag wil je er dan ook zeker van zijn dat alles goed wordt gerenoveerd zodat je weer jaren gerust bent. De laatste jaren is epdm heel erg op de voorgrond getreden als dakbedekking. Het heeft namelijk heel wat voordelen en het is eenvoudig zelf te leggen.

Waarvoor staat epdm?

Epdm staat voor Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Het bestaat uit synthetische rubbers waardoor de epdm folie heel flexibel en elastisch is bij zowel extreem koude temperaturen als bij heel warme temperaturen. Hierdoor kan het zonder problemen uitzetten tijdens warme zomerdagen. Je hoeft dus niet te vrezen dat het zou scheuren bij hoge temperaturen.

Daarnaast heeft epdm dakbedekking nog heel wat andere voordelen. Zo heeft deze folie geen naden, wat ervoor zorgt dat er geen water kan doorsijpelen wanneer het regent. De folie zorgt er met andere woorden dus voor dat je een volledig waterdichte dakbedekking hebt. In tegenstelling tot andere dakbedekkingen wordt epdm niet gebrand op je dak. Het brengt dus minder veiligheidsrisico’s met zich mee. 

Een ander voordeel is dat de epdm dakbedekking wortelwerend is. Dit wil zeggen dat er dus geen wortels door de folie komen. Dit maakt dat epdm ideaal is om een groendak op te plaatsen. Een groendak is een dak waar planten of vegetatie op staan. Dit zorgt voor een extra isolatielaag tegen hitte en koude en het is een goede voedselbron voor vlinders en bijen.

Epdm folie zelf plaatsen

Het is helemaal niet moeilijk om epdm dakbedekking zelf te plaatsen. Zoals hierboven al is vermeld, wordt het geplaatst zonder vuur te gebruiken. Je hebt enkel de geschikte lijm nodig. Wanneer je dus een beetje handig bent, kan je de kosten besparen door dit zelf te plaatsen. Daarnaast wordt de epdm ook geleverd op maat van jouw dak. Je hoeft dus niet meer te knippen en af te meten. Je moet het enkel nog plaatsen met de juiste lijm. Bovendien zijn kleine correcties nog mogelijk bij het plaatsen omdat de lijm niet meteen hecht aan de ondergrond. Indien de folie dus niet van de eerste keer goed ligt, kan je het nog een beetje verplaatsen. 

Wanneer je roofing versleten, hoef je deze ook niet te verwijderen voor je de epdm folie wil plaatsen. Je kan de epdm folie gewoon over de roofing plaatsen. Hierdoor bespaar je ook de nodige kosten om de roofing af te breken en naar het containerpark te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *