Wandcontactdoos

Met deze multifunctionele schakelmaterialen is jouw huis klaar voor de toekomst

Iedereen heeft er meerdere in huis, stopcontacten, schakelaars en wandcontactdozen. In deze tijden wordt op steeds meer plekken in huis gebruik gemaakt van elektriciteit door allerlei moderne apparatuur. Heb jij nog steeds van die saaie grijze stopcontacten of zo’n crème wandcontactdoos? We hebben hier wat tips om de schakelapparatuur in jouw huis eens een flink te pimpen en tegelijkertijd gereed te maken voor de toekomst.

Trendy schakelmateriaal dat past bij jouw stijl

De tijd dat stopcontacten en wandcontactdozen alleen geleverd werden in saai grijs of wit ligt gelukkig ver achter ons. Vandaag de dag zijn deze verkrijgbaar in allerlei kleuren. Denk bijvoorbeeld aan aardse bruintinten, pastelkleuren of zelfs schakelmateriaal met een messing of goudkleurige look. Daarmee worden stopcontacten echte eyecatchers in je interieur. Daarnaast zijn deze stopcontacten en wandcontactdozen ook nog eens sterk verbeterd en volledig aangepast op onze moderne leefstijl met veel verschillende aansluitingen voor internet en andere media.

Innovatieve wandcontactdozen voor elke ruimte 

Allereerst onderscheiden we uiteraard de inbouw en de opbouw stopcontacten. Wanneer je direct in de muur wilt monteren heb je daarvoor een inbouwdoos nodig waarin de achterzijde van de wandcontactdoos wordt weggewerkt. Inbouw stopcontacten zijn stijlvol en strak. Lukt het niet om op een bepaalde plaats het stopcontact in te bouwen dan zul je moeten kiezen voor opbouw montage. Hiermee vertel ik niets nieuws. Maar wist je dat de moderne stopcontacten steeds vaker voorzien zijn van innovatieve functies? Denk bijvoorbeeld aan een stopcontact met een stijlvolle verlichting die de vloer kan verlichten. Daarnaast vinden we ook steeds vaker stopcontacten die voorzien zijn van een dubbele USB poort. Hartstikke handig om direct je smartphone of tablet op te laden. Het stopcontact zelf blijft beschikbaar voor andere apparatuur zoals bijvoorbeeld een lamp. De USB poorten garanderen een hoge laadsnelheid zodat je smartphone in no time weer gereed is voor gebruik. Er bestaan ook wandcontactdozen die data kunnen versturen. Heb je een thuiskantoor of werk je op dit moment veel thuis dan is zo’n stopcontact onmisbaar. 

Waterdicht en kindveilig

Elektriciteit blijft altijd oppassen. Gelukkig kunnen ook de nieuwste stopcontacten voorzien worden van een kinderbeveiliging of een klapdeksel om vocht in het stopcontact te voorkomen. Denk aan de verlichting in je badkamer of in de tuin. Wanneer jezelf te weinig bekend bent met het aanleggen van elektriciteit of het aansluiten van stopcontacten laat je dit het beste uitvoeren door een vakkundig iemand. Ervaren elektriciens zijn op de hoogte van alle eisen en regelgevingen waarmee we vandaag de dag te maken hebben. Schakelmateriaal kun je uiteraard kopen in een bouwmarkt, maar online bestellen via bijvoorbeeld nlshop.se.com is ook een prima manier. Stel eenvoudig zelf je stopcontacten samen in elke stijl en kleur die je wilt en wees voorbereid op de digitale toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *