PIR Dakisolatie & Isolatieplaten

Voorkom een hoge energiefactuur door je dak te isoleren

De afgelopen maanden bleven de energieprijzen stijgen. Er zijn verschillende manieren om je energiekosten te beperken. Zo kan je bijvoorbeeld alle lichten dimmen die je niet nodig hebt. Lichten onnodig laten branden lijkt misschien niet de grote kost, maar als dit dagelijks gebeurt, kunnen de kosten wel oplopen. Een andere reden waarom je energiefactuur kan oplopen, is door warmteverlies als gevolg van slechte isolatie. Je dak goed isoleren is dan ook nodig als je niet voor niks wil verwarmen. 

Hoe isoleer je je dak?

Er zijn verschillende manieren en materialen om je dak te isoleren. Wanneer je ervoor kiest om de binnenkant van je dak te isoleren, kan je dit vaak zelf doen als je een beetje handig bent. Hierdoor kan je heel wat kosten besparen. 

In eerste instantie moet je de buitenzijde van je dakplaten nakijken. Wanneer deze niet meer in goede staat zijn, kunnen er vochtproblemen ontstaan. Daarna kies je het isolatiemateriaal. Pir isolatieplaten zijn erg populair en dit om verschillende redenen. Het is een schuimvormig materiaal dat ondanks zijn lichte gewicht toch een goede isolatiewaarde heeft. Door het lichte gewicht kan je ook de kosten beperken.

Wanneer het materiaal geplaatst is, kan je een extra dampremmende laag aanbrengen mochten de isolatieplaten op je dak dit nog niet hebben. Dit zorgt ervoor dat er geen damp ontstaat die tot schimmel zou kunnen leiden. In een laatste fase kan je nog gipsplaten bovenop de isolatieplaten plaatsen voor een mooie afwerking. 

Voordelen van dakisolatie 

Naast een financieel voordeel op je energiefactuur zijn er nog andere redenen om je dak te isoleren. Wanneer je zolderruimte groot genoeg is en goed geïsoleerd, kan je er nog een extra ruimte van maken, zoals een extra slaapkamer. Dit kan ook de waarde van je huis bij een eventuele verkoop ten goede komen. Bovendien zorgt een betere isolatie ook voor een beter energieprestatiecertificaat. Ook dit kan in je voordeel spelen bij de verkoop van je huis. 

Daarnaast zal de warmte in de zomer beter buiten gehouden worden. Wanneer je in de winter de verwarming opzet, zal de warmte dan weer meer binnen blijven. De temperatuur blijft constant en je zal minder problemen hebben met tocht. 

Een laatste voordeel is dat een goede dakisolatie ook bijdraagt aan een beter milieu. Een betere isolatie zorgt voor minder energieverbruik en dus ook voor een kleinere uitstoot van schadelijke broeikasgassen. Wanneer er op grote schaal wordt geïsoleerd, dragen we allemaal ons steentje bij aan een gezonder milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *