Algen in je Jacuzzi

Algen in je jacuzzi voorkomen

Met een jacuzzi in de tuin kun je het hele jaar door ontspannen. Je geniet niet alleen van het bubbelbad in de zomer, maar kunt ook tijdens de koude maanden helemaal tot rust komen in het warme water. Wanneer je zelf een jacuzzi aanschaft, is het belangrijk om aandacht te besteden aan het onderhoud. Er kunnen namelijk algen ontstaan als je hier te laks in bent. Een spa vol algen ziet er vies uit en is ook nog eens slecht voor je gezondheid. Probeer het daarom te voorkomen met behulp van de onderstaande tips.

Tip 1. Houd de pH-waarde in balans

De pH-waarde (oftewel de zuurgraad) van het water moet goed in balans zijn. De optimale pH-waarde ligt tussen de 7,2 en 7,6. Houd dit regelmatig in de gaten en grijp in als de waarde te hoog of te laag is. Als de zuurgraad niet in balans is, kunnen algen, bacteriën en schimmels zich snel vermenigvuldigen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Ga jij binnenkort voor het eerst een jacuzzi aanschaffen? Bekijk alle jacuzzi’s op de website van Bubbelkoning, laat je adviseren door een specialist en schaf direct een ‘total care’ pakket aan. In dit pakket zitten de juiste onderhoudsmiddelen om het water schoon en in balans te houden.

Tip 2. Verwijder vuil met een filter

Het is noodzakelijk om gebruik te maken van een filter in de jacuzzi. Dit verwijdert vuil uit het water en gaat zo algenvorming tegen. Check bij aankoop van een nieuwe jacuzzi filter of filterset goed op het formaat.

Tip 3. Dek de jacuzzi af met een cover

Dek jouw jacuzzi altijd af met een speciale cover als je het niet gebruikt. Hiermee voorkom je dat er vuil (zoals takjes en bladeren) in komt en dat de buitenspa overloopt met regenwater. Daarnaast bescherm je het water tegen zonlicht, wat de groei van algen beperkt.

Tip 4. Zet de jacuzzi op een beschut plekje

Warme zonnestralen kunnen de groei van algen flink versnellen. Het is daarom verstandig om de jacuzzi niet alleen af te dekken met een cover, maar ook op een beschut plekje neer te zetten. Bijvoorbeeld onder een overkapping. Je kunt daarnaast beter kiezen voor een goedkope jacuzzi dan een opblaasbaar bubbelbad. Echte jacuzzi’s kunnen veel beter tegen allerlei weersomstandigheden en gaan dus langer mee.

Algen verwijderen uit jacuzzi

Is het toch niet gelukt om algengroei te voorkomen? Dan kun je de jacuzzi leegpompen en het water verversen. Een andere oplossing is om een zogenaamde ‘chloor shock’ toe te passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *