Hot tub

Vier redenen voor een jacuzzi bij jou in de tuin

Hoe heerlijk is het om ’s avonds na een lange dag te hebben gewerkt, eventjes volledig tot rust te komen in een jacuzzi in de tuin? Het lijkt een droom die alleen te realiseren is voor mensen met een groot financieel budget, maar dat valt dus onwijs mee! We leggen je daarom graag uit waarom ook jij binnenkort in een heerlijke hot tub kan liggen.

Lekker ontspannen in het warme bubbelende water. Alleen, samen met je partner of met een groep vrienden. Daarnaast brengt het ook nog meerdere voordelen met zich mee… en deze leggen we graag aan je voor.

1. Verminder de stress in je lichaam

Een halfuurtje in de jacuzzi kan bijzonder rustgevend werken en de volledige lichaam en geest volledig tot ontspanning brengen. De waterstralen voelen aan als tientallen zachte handen die je lichaam masseren. Je kunt er ook voor kiezen om waterstralen tegen de voeten aan plaatsen. Doordat de voet duizenden zenuwuiteinden kent, stimuleert dit het natuurlijk zelfgenezend en zelfherstellend vermogen van de mens. Hiermee zal je humeur verbeteren en je stressniveau verlagen.

2. Goed om je spierpijn en gewrichtspijn te verlichten

Heb je last van spierpijn, een verrekking of pijn aan de gewrichten? Een kwartiertje in het warme bruisende water kan dan veel kwaaltjes doen verlichten of zelfs verhelpen. Het warme water zorgt voor een verhoging van je hartslag en dus ook van de bloedcirculatie, wat resulteert in sneller herstel van je lichaam.

3. Verbeter je bloedcirculatie

Een bezoek aan de hot tub zal zoals gezegd de bloedsomloop stimuleren. Het triggeren van de bloedcirculatie zorgt voor het beter vervoeren van vitamines en mineralen, maar ook zuurstof en hormonen. Daarnaast worden afvalstoffen tevens sneller afgevoerd. Een goede doorbloeding zorgt er dus voor dat de goede stoffen op de juiste plekken komen en de slechte stoffen het lichaam verlaten.

4. Je voelt je scherp, alerter en frisser

Je voelt je na een lekker warm bad weer bijna als herboren. Je hoofd is weer helemaal leeg en je voelt de dagelijkse stress van je afglijden. Zo ben jij weer helemaal klaar voor de dagelijkse spanningen en verwachtingen die je te wachten staan!

De kosten

Je zult je natuurlijk afvragen; maar hoeveel kost zoiets?

Dat hangt natuurlijk volledig af van je wensen, maar over het algemeen starten de meeste modellen bij 3000-3500 euro. We hebben het dan wel over een echte jacuzzi met alles er op en er aan. Afhankelijk van het aantal jets (aantal waterstralen- en bubbels)zal de prijs gaan stijgen. Uiteraard bepaald de grootte van het bad ook hoe hoog de kosten gaan worden.

Het onderhoud

Ververs regelmatig het water om de kwaliteit van het water op peil te houden. Ten minste eenmaal in de drie maanden wordt daarbij aanbevolen. Zorg er voor dat de leidingen extra worden gereinigd, aangezien hier veel menselijke vetten en oliën in worden opgevangen. Daarnaast wordt aanbevolen om van tevoren een douche te nemen en jezelf te reinigen. Hierdoor blijft eventuele vuiligheid achter en raakt het niet verstopt in de filters.

Opblaasbare variant

Opblaasbare Hot tubEr is ook de mogelijkheid om een opblaasbaar model aan te schaffen. De kosten liggen daarbij natuurlijk beduidend lager dan een permanente versie. Het onderhoud is daarbij ook stuk lager en je kunt het geheel eenvoudig weer opbergen in de wintermaanden. Je hebt al een 4-persoons bad voor een bedrag van 350 tot 400 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *