steigerdoek

Steigerdoeken: veilig, praktisch én mooi!

Steigerdoeken zijn grote doeken of netten die op een steiger worden bevestigd. Met name in steden zie je ze steeds vaker in plaats van simpele steigernetten. Het gebruik van een steigerdoek heeft een goede reden. Het is namelijk een stuk veiliger tijdens het werken. Maar het is ook praktisch voor de bouwvakkers en bovendien is het veel mooier dan een gewoon steigernet.

Steigerdoeken verhogen de veiligheid

Er zijn bedrukte steigerdoeken in allerlei soorten en maten. Van een steiger die alleen voor de gevel van een woning staat tot een steiger die een complete kerktoren omvat. Steigerdoek is een stevig doek dat verschillende kleuren kan hebben of bedrukt kan worden. Het wordt strak tegen de steiger aan bevestigd. Dat heeft verschillende veiligheidsvoordelen:
Het doek houdt een groot deel van de wind tegen. Dat maakt de steiger een stuk prettiger en veiliger om op te werken.
Het doek zorgt ervoor dat er niet zomaar gereedschap of puin van de steiger kan vallen. Zeker als je in openbaar gebied werkt, bijvoorbeeld op straat, is het verplicht om een net of doek te gebruiken.
Het doek biedt extra veiligheid voor de bouwvakkers omdat ook zij minder snel zullen vallen.

Een steigerdoek als reclame middel

Steigerdoeken worden steeds vaker bedrukt. Dat is een mooie extra optie omdat je het doek dan voor nog een extra doel kunt gebruiken: reclame. Met name in drukke gebieden en in de binnenstad kan het erg praktisch zijn om een steigerdoek als reclame te gebruiken. De reclame kan heel groot worden afgebeeld en levert zo goede zichtbaarheid op. Dat maakt steigerdoek-reclame aantrekkelijk voor producenten en aanbieders. Voor het bouwbedrijf is het interessant omdat het doek op die manier gesponsord wordt of zelfs extra geld oplevert. Bedrukte steigerdoeken zijn dus een prima manier om reclame te maken in drukke gebieden.

Een mooier straatbeeld met een steigerdoek

Een steiger op straat is natuurlijk niet zo heel mooi. Om nog maar te zwijgen van grote monumentale gebouwen die compleet ingepakt zijn. Steigerdoeken worden daarom ook gebruikt om de lelijke steiger netjes weg te werken. Er wordt bijvoorbeeld een afdruk gemaakt van de gevel van het gebouw dat afgedekt is. Natuurlijk zie je wel het verschil, maar zo kijk je tenminste tegen een mooie afbeelding in plaats van een bouwsteiger. Het is ook mogelijk om een andere afbeelding op te hangen aan de steiger, bijvoorbeeld een natuurfoto. Er zijn wel regels gesteld: zo mogen er geen erotische of gewelddadige afbeeldingen worden opgehangen. Afgezien daarvan ben je er vrij in wat je graag op de steiger wilt plaatsen.

Steigerdoeken zijn er zowel voor particulieren als voor professionele bedrijven. Dus ook als je zelf thuis een rolsteiger hebt, kun je daar een mooi steigerdoek voor kiezen. Dat is niet alleen een stuk mooier om te zien terwijl je aan het klussen bent, maar het is ook veiliger voor jezelf en je omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *