Schoonmaken na Verbouwing

Verbouwing klaar? Drie tips om je weer helemaal thuis te voelen

Verbouwingen zijn erg stressvol. Zelfs als je deze geheel uit handen geeft. Dagen- tot weken lang voel je je niet op je gemak in je eigen woning. Het wooncomfort wordt ernstig verstoord. Niet alleen doordat er constant vreemde mensen van binnen naar buiten lopen, maar ook doordat gewone alledaagse dingen niet meer kunnen en je met heel veel stof en viezigheid leeft. Nu de verbouwing eindelijk is afgerond, kan je dan ook niet wachten om je weer helemaal thuis te voelen. Toch duurt dat soms wel eventjes. Het huis ziet er anders uit, voelt anders en er is nog heel veel te doen voordat deze weer geheel aan kant is.

Waar bijna niemand spreekt over het gevoel en de situatie ná de verbouwing, hopen we hier in dit artikel juist wat meer aandacht aan te besteden. Want juist dan begint het harde werk voor de bewoners. Daarom volgen hier drie tips om je na de verbouwing weer zo snel mogelijk helemaal thuis te voelen.

1.      Insecten bestrijden

Tijdens de verbouwing werd er waarschijnlijk niet zo nauw gekeken met het sluiten van ramen, deuren of horren. Misschien lag er zelfs wel een deel van de woning helemaal open. In de zomer moet er dan ook rekening worden gehouden met insecten. Muggen, vliegen en andere insecten kunnen de woning massaal binnenkomen en hier kan je – zonder de juiste maatregelen te nemen – soms wel weken last van hebben. Vliegen bestrijden (of andere vliegende insecten) is gelukkig niet al te lastig. Er zijn genoeg speciale bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar. Wel goed om hier van tevoren over na te denken, zodat je deze alvast in huis kunt halen.

2.      Grote schoonmaak

Na een verbouwing is altijd wel stof en vuil aanwezig. Het maakt eigenlijk niet uit hoe groot de verbouwing was. Mensen lopen nou eenmaal met hun vieze schoenen constant het huis door, er wordt geboord, er komt stof vrij, enzovoorts. Dat hou je echt niet tegen. Om je echt thuis te voelen na een verbouwing is het dan ook belangrijk dat er zo spoedig mogelijk een grote schoonmaak wordt gehouden. Kies er eventueel voor om die grote schoonmaak door professionals uit te laten voeren. Zo bespaar je jezelf heel wat extra werk en hoef jij enkel te genieten van het eindresultaat.

Toch zelf doen? Schakel dan hulptroepen in. Het kan namelijk nogal een werkje zijn om het huis door te gaan. Stof verzamelt zich immers op de gekste plekken. Van boven tot beneden, in ieder naadje en kiertje moet er geboend worden. Fijn om dan wat extra handen te hebben.

3.      Weet wat wel en niet kan

Soms moet je na een verbouwing nog enige tijd speciale regels volgen met betrekking tot de woning. Denk aan de gestucte muren die nog even niet verder behandeld mogen worden. Dit zijn kleine dingen, maar wel belangrijk om rekening mee te houden. Goed om de regels op te volgen. Het laatste wat je wil is dat de verbouwing in de soep loopt, omdat jij nét iets te snel verder wilde gaan. Volg het advies van de specialisten daarom altijd op en wees zeker van hetgeen dat wel of juist niet kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *