Veiligheidsschoenen op de Bouw

Hoe belangrijk zijn veiligheidsschoenen voor een onderneming?

Je hebt ongetwijfeld allemaal wel de uitdrukking “voorkomen is beter dan genezen” gehoord en beaamd. En dat geldt al helemaal in een omgeving waar veiligheid belangrijk is. Je wilt niet gedwongen worden tot compromissen wanneer je werkt in een omgeving waar gewone klusjes op elk moment schade kunnen veroorzaken wanneer er iets misgaat. Er zijn verschillende redenen om veiligheidsschoenen of -laarzen te dragen.

Je staat er misschien van versteld waarom zo veel bedrijven van werknemers eisen dat ze veiligheidsschoenen dragen. Eén van de voornaamste doelen is het voorkomen van verwondingen, brandwonden, botbreuken en andere blessures. Er zijn ook een paar wetten en criteria voor veiligheidsschoenen waaraan bedrijven zich moeten houden.

Er is geen ‘one size fits all’-regel wanneer het om veiligheidsschoeisel gaat

Dat komt omdat er routinematig verschillende soorten veiligheidsschoeisel worden ontwikkeld die bestemd zijn voor uiteenlopende toepassingen en werkomgevingen.

Waarom vereisen verschillende werkplekken verschillende veiligheidsschoenen? Het dragen van veiligheidsschoenen op het werk is tegenwoordig vaak noodzakelijk. Vooral wanneer jouw beroep gevaren voor de gezondheid en veiligheid met zich meebrengt. Veel fabrikanten eisen van hun personeel dat ze veiligheidslaarzen of -schoenen dragen wanneer ze op de productievloer werken. Zo kunnen ze voorkomen dat werknemers gewond raken door op scherpe voorwerpen te lopen, te vallen of iets te verliezen wanneer ze het juiste beschermende schoeisel dragen. Aanschaffen sixton instappers kan zich al snel uitbetalen!

Veiligheidsschoenen in bepaalde sectoren

Om verschillende redenen zijn veiligheidsschoenen vereist wanneer je in een voedselverwerkend bedrijf werkt. Eén daarvan is de eis van hygiëne. Om kruisbesmetting te voorkomen, krijg je een uniek paar veiligheidsschoenen om te dragen tijdens het werk in de fabriek. Deze schoenen zijn vaak gemakkelijk aan en uit te trekken.

Denk bijvoorbeeld aan het werken in een gieterij of metaalwinkel, waar het behoorlijk heet is. In dat geval kan beschermend schoeisel jouw voeten beschermen tegen voortdurende hitte-gerelateerde verwondingen en brandwonden, welke door overmatig zweten zwelling van de voeten of andere voetzorgen met zich meebrengen.

Wanneer je voor het werk robuuste snijwerktuigen, zoals kettingzagen, moet gebruiken, zal het dragen van beschermend schoeisel zoals laarzen je voeten veilig houden in het geval van een ongeluk.

Voordelen van het dragen van veiligheidsschoenen

Er zijn verschillende voordelen van het dragen van veiligheidsschoenen of -laarzen en beschermend schoeisel. Het meest basale voordeel daarvan is het beschermen van jouw voeten tegen gevaarlijke scenario’s op het werk. Lees hieronder de uitstekende voordelen van het dragen van veiligheidsschoeisel op het werk. Ben je zelf op zoek naar instappers of veiligheidsschoenen? Online is de variatie aan instappers hoog. Zo weet je zeker dat je vindt waarnaar je zoekt!

Maatregelen ter voorkoming van vallende voorwerpen

Werken op een bouwterrein terwijl mensen, machines en voertuigen allemaal in gebruik zijn, brengt je in gevaar voor het vallen of laten vallen van goederen. Het dragen van beschermend schoeisel, zoals laarzen met versterkte stalen tenen, kan ongelukken helpen voorkomen.

Preventie van vallen en uitglijden

Uitglijden en vallen behoren tot de belangrijkste oorzaken van arbeidsongevallen en ze kunnen in elke werkomgeving voorkomen. Door veiligheidsprocedures in acht te nemen, zoals ervoor zorgen dat de juiste waarschuwing voor iedereen zichtbaar is of het aanbrengen van antislip vloertape, werken organisaties aan het verminderen van deze risico’s.

De werkschoenen kunnen de gezondheid van jouw voeten aanzienlijk beïnvloeden. Wanneer jouw werkplek uitdagend of intensief is, is dit nog belangrijker. Je zult nooit in de gaten hebben dat er iets vreselijks staat te gebeuren. Daarom moet je op kantoor veiligheidsschoenen of -laarzen dragen. Jouw voeten zijn dan beschermd tegen alle mogelijke gevaren door beschadiging en verwonding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *